Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden o iddialara yanıt

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'bir öğrencinin zorla okul naklinin yaptırılması iddialarına yönelik' bazı haber siteleri ve sosyal medyada yayılan söylemlere ilişkin bir açıklama yayımladı.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden o iddialara yanıt
Bayburt Postası - Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şu açıklamayı yaptı:

“13 Şubat 2020 Perşembe günü bazı sosyal medya organlarında bir öğrencimizin zorla okul naklinin yaptırılması iddialarına ilişkin olarak;

6 Şubat 2020 Perşembe Günü Gaziler İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenciler beden eğitimi dersinde kartopu oynarken Atatürk Büstüne kartopu isabet etmesi sonucu öğrenciler ilgili ders öğretmeni tarafından uyarılmasına rağmen bir öğrencinin bu davranışlarına devam etmesi sonucu ilgili ders öğretmeni tarafından okul idaresine yazılı bilgi verilmiştir.

Olaydan bir gün sonra aynı öğrencinin okulda bir kavgaya karışması sonucu öğrencini velisi öğrencinin genel durumu hakkında görüşme yapılmak üzere okula çağrılmıştır. Bu görüşmede öğrencinin davranış bozuklukları sergilediği okula geldiği günden beri rehberlik servisinde öğrenci ile sürekli görüşmeler yapılmasına rağmen öğrencinin okula uyum sorunu yaşadığı öğrenci velisine ifade edilmiştir.

Öğrencinin okul değiştirmesinin uygun olacağı öğrenci velisine bildirilmiş bunun üzerine öğrenci velisi kendi yazılı talebi üzerine öğrencisini başka bir okula nakil etmiştir. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma Valiliğimizce başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 4 yıl önce

Ne kadar basit işlerle uğraşıyoruz. Yazık. Eğitimde çok daha önemli sıkıntılar varken;sorunlu veli ve öğrencilerin abuk sabuk, fındık kabuğunu doldurmayan sorunları ile uğraşıyoruz.