Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği 9 Yaşında

Baksı Müzesi tarafından sanata yeteneği olan öğrencilerin eğitimine destek amacıyla düzenlenen Öğrenci Sanat Şenliği 9. kez düzenlenecek.

Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği 9 Yaşında

Bayburt Postası - Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Baksı Müzesi'nin Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenleyeceği 9. Öğrenci Sanat Şenliği'nin başvuru süreci devam ediyor. 12 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru alınacak olan yarışmaya, Bayburt'un yanı sıra çevre illerden de öğrenciler katılabailecek. İlk yılında Bayburt özelinde başlayan, sonrasında Erzurum'un dahil edildiği Öğrenci Sanat Şenliği zamanla sınırlarını genişleterek bölgedeki tüm illeri kapsayan bir duruma geldi. 9. Öğrenci Sanat Şenliği'ne Bayburt, Erzurum, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Erzincan illerinden öğrenciler katılabilecek.  

2013 yılında bşalayan ve bu yıl 9.'su düzenlenecek olacak Öğrenci Sanat Şenliği'nde bugüne kadar 300'ün üzerinde öğrenciye burs verildi. İlk yıllarda 15 öğrencinin burs verildiği Öğrenci Sanat Şenliği'nden 8.'sinde 111 öğrenciye burs verilmişti.  

Bir Ağacın Düş'ü konu başlığıyla düzenlenecek yarışma ilgili Baksı Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Baksı Müzesi, ilk ve orta öğretimde eğitim-öğrenim gören yetenekli öğrencileri belirlemeyi, özel programlarla yaratıcılık ve uygulama potansiyellerini desteklemeyi, deneyim alanlarını çeşitlendirmeyi hedeflemektedir. Yetenek, eğitim ve uygulama bağlantılarını öne çıkaran bir yöntemle, pozitif düşünceyi ve sorun çözme alışkanlıklarını destekleyerek, yaratıcı toplum için bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaktır. 9. Öğrenci Sanat Şenliği Özelinde (Bir Ağacın Düş’ü) konusuyla ilgili olarak; Ağaçlar hem doğaya hem de insanlara pek çok faydası bulunan canlılardır. Toprak kaymasını (Erezyonu) önler, atmosferdeki zararlı gazları emerek havayı temizler, gölgesiyle bizi güneşin ultraviyole ışınlarından korur, ağaçlar kökleriyle toprağı tutarak depremin etkilerini azaltır, ağaçlar insanlara bir diğer temel önemli gereksinim olan yiyecek ihtiyacını temin eder. Doğanın döngüsünü sağlayan ve insanların oksijenini üreten ağaçların varlığı hepimiz için önemlidir. Bu nedenle vakfımız öğrencilerin ağaç ve orman bilincini destekleyici resimler üretmelerini desteklemektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.