Yazar Hasan Aktaş'ın karavanı Gökçedere'de mola verdi

Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Aktaş'ın kitap imza günleri için kullandığı karavanı Gökçedere'de mola verdi. 

Yazar Hasan Aktaş'ın karavanı Gökçedere'de mola verdi

Bayburt Postası - Eşi yazar Bedriye Aktaş ile birlikte belde halkıyla bir arayan gelen Hasan Aktaş, edebiyat ve kitaplar üzerine sohbet etti. 

Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır ve kitapseverler ile buluşan eğitimci-yazar çift ziyaretçiler ile kültür, sanat, tarih ve edebiyat sohbeti yaparak kitap imzaladı. 

Yayınlanmış 60’ın üzerinde kitabı olan Doç. Dr. Hasan Aktaş yaptığı açıklamada, "Eserlerimde topluma çok yönlü olarak katkıları bulunan insanların, önemli şahsiyetlerin hayatlarını farklı açılardan geniş kitleler ile paylaşmaya çalışıyorum. Şeyh Bedrettin’in hocası Bayburtlu Hemşerimiz Ekmeleddin Baberti, Fatih’in Hocası, Osmanlı Devleti’nin İlk Şeyhülislamı Molla Fenari’nin ve Divan Şairi Ahmedi’nin hocası yine Ekmeleddin Baberti fakat biz toplum olarak Bayburt’da yaşayan insanlar olarak Ekmeleddin Baberti’yi ne kadar tanıyoruz. Almanya’da Goethe’yi anlatan her yıl 3 bin civarında kitap basılıyor. Bizler Mülk Suresinin tefsiri olan Ekmeleddin Baberti’yi neden anlatmıyoruz, tanıtmıyoruz insanlarımıza bunu büyük bir eksiklik olarak görüyorum" dedi.  

Yunus Emre'den, İsmail Maşuki'den, Sarı Saltuk'tan, Hacı Bektaş'tan, Hoca Ahmet Yesevi'den ve verdikleri mesajlardan bahseden Aktaş, kitabın önemine dikkat çekerek, "Eserlerimde tüm bu önemli şahsiyetleri, ismini sayamadığım çok değerli kişilerin hayatlarını çok yönlü olarak anlatıyorum. Kitap olmayan ev açık hapishane gibidir" dedi. 

Gökçedere Beldesi’nde geçmiş yıllarda yaşayıp vefat eden yazdığı eserler ile bölge halkını etkileyen Pulurlu Aşık Süleyman Ruhi ve Ülfet Kalfa Şeker’in de yakınları ile görüşen Doç. Dr. Hasan Aktaş, bu iki önemli şahsiyetin eserlerini gelecek nesillere aktarmak için üzerlerinde büyük bir sorumluluk hissettiğini belirterek, Aşık Süleyman Ruhi ve Ülfet Kalfa Şeker’in yazılı eserlerinin kendisine ulaştırılması durumunda bunları inceleyerek, üniversite kayıtlarına girmesini sağlayacağını, öğrencilere de tez konusu olarak verilmesi yönünde yardımcı olacağını söyledi. 

Haber: Arif Azak

Anahtar Kelimeler:
Hasan AktaşBedriye Aktaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.