Uygun Ahmet Aker’in ‘Hikâyeyi Hanedan-ı Âl-i Osman’ adlı eseri yayımlandı

Yazar Uygun Ahmet Aker’in ‘Hikâyeyi Hanedan-ı Âl-i Osman’ adlı eseri okuyucu ile buluştu. 

Uygun Ahmet Aker’in ‘Hikâyeyi Hanedan-ı Âl-i Osman’ adlı eseri yayımlandı

Bayburt Postası - Gazetemiz yazarlarından Uygun Ahmet Aker, Seferberlik Hikâyeleri, Hayvan Hikâyeleri ve Garip Hikâyeler adlı eserlerinin ardından Osman Hanedanının öne çıkan olaylarını anlattığı eseri Korkut Yayınları’ndan yayımlandı.

Eczacılığının yanı sıra 1985 yılında yarıda bıraktığı Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü’nü, uzun yılların ardından yeniden okumaya başlayan ve halen son sınıf öğrencisi olan Uygun Ahmet Aker, Osmanlı Tarihi ile ilgili yayınladığı eser 176 sayfadan oluşuyor. 

Osmanlı Hanedanı ve Devlet-î Âliyye, Osmanlı Devleti’nde Toplumsal ve İktisadi Yapı, Osmanlı Devlet Teşkilatı, Osmanlı Hükümdarları, Halife Padişahlar, XVII. Yüzyıl Padişahları, XVIII. Yüzyıl Padişahları ve XIX. ve XX. Yüzyıl Padişahları ana bölümler altında 100’ün üzerinde önemli başlığı bulunan eserin arak kapak tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Osmanlı İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğundan sonra dünyanın stratejik öneme sahip topraklarında ve üç kıtada uzun süre hâkimiyet kuran ikinci devlet oldu. Halil İnalcık'a göre Osmanlı hâkimiyet anlayışının temeli, Türk-Moğol-İslâm-Roma-Hint-İran geleneğine dayanır.

Kurucu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Bey'in ataları, 1071’deki Malazgirt Savaşı sonrası Ahlat Emirine bağlı olarak Anadolu'da fetihlere katılmışlardı. Ertuğrul Bey'in obası, -Emir Timur ve oğlu Şahruh kabul etmese de- IYI simgesini kullanan Oğuzların Kayı Boyuna bağlı idi. Kayı Boyu damgasını II. Murad'ın sikkelerinde görebiliyoruz. Ertuğrul Bey'in ismi, ilk defa Cezerî'nin "Tarihül İslâm" kitabında geçer, türbesi devletin ilk merkezi olan Söğüt'tedir. 

Anadolu Selçuklu Devletinin son zamanında, Bizans sınırına yerleşen dört bin kişilik Kayı obası, dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kurmaya muvaffak oldu. Cengiz İmparatorluğunun devamı olan İlhanlı Moğol Devleti'nin Asya Bozkırlarından İran ve Anadolu'ya sürdüğü yüzbinlerce Türk-Türkmen, Osmanlı Hanedanının kurduğu devletin yapıtaşları oldu.”

Aker’in ‘Hikâyeyi Hanedan-ı Âl-i Osman’ adlı tüm kitap satış noktalarında ve internetten online kitap satışı yapan adreslerden temin edilebilir.   


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.