Turgut Akaslan'ın 'Öykü'nün Öyküsü' adlı romanı okuyucuyla buluştu

Mahalle Maçı ve Deliler Kahvehanesi romanlarıyla tanınan Turgut Akaslan'ın son romanı 'Öykü'nün Öyküsü' Akıl Fikir Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu.

Turgut Akaslan'ın 'Öykü'nün Öyküsü' adlı romanı okuyucuyla buluştu
Bayburt Postası - Bayburtlu yazar Turgut Akaslan, 2020 yılına yeni bir romanla girdi. Mahalle Maçı ve Deliler Kahvehanesi romanlarıyla tanınan Turgut Akaslan'ın son romanı 'Öykü'nün Öyküsü' Akıl Fikir Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu. 

Akaslan'ın diğer romanlarında da olduğu gibi çizimlerini Büşra Bilginer'in yaptığı kitabının konusu, istismar edilen çocuklar. Akaslan, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de artan cinsel istismar mağduru çocukların iç dünyasına perde aralıyor. 

Yazar Turgut Akaslan, "Yaşanmışlığı olan her şeyin bir döküntüsü vardır; şehirlerin, evlerin, kalplerin" epigrafı ile okuyucuyla buluşturduğu kitabını, "Karanlık Dünyamızın Aydınlık Yüzleri; Leyla'ya, Demir Kaan'a, Ali'ye ve Bütün Çocuklarımıza" ifadeleriyle çocuklara ithaf ediyor. 

Esere ilk gelen okuyucu yorumları şöyle:

"Yazar, hassas çizgileri olan böyle bir konuyu çok güzel işlemiş. Mekanları, insanları, duyguları, betimlemeleri ile okuyucuyu da kitabın içine almayı başarmış. Ayrıca İstanbul'u, İstanbul'da yaşayan insanları çok güzel anlatmış. Kitabın çizimlerini de çok sevdim."   

"Yazar, kahramanı Hasan Fehmi'nin iç dünyasını, allak bullak olan hayatını kaleme alıyor. Kitabı okurken; bazen Moda'da yürürken, bazen Kadıköy iskelesinde çay içerken buluyorsunuz kendinizi."

"Genel olarak baktığım zaman güzel ve akıcı bir kitaptı. Dili sade ve anlaşılır. Bir solukta okunacak bir kitap. Hasan Fehmi adındaki karakterimiz var. Hayatı epey zorluklarla geçmiş. Yoksulluk içinde büyümüş ve babasız biri. Edebiyata merakı var ve kitap yazmış bir de. Çocuk şubede çalışıyor. Öykü adında bir kızın başına gelenleri dinlediği zaman kendi çocukluğunda başına gelen kötü bir olayı anımsıyor ve kahroluyor. Öykü anne babası tarafından terkedilen bir çocuk ve Hasan Fehmi onun hayatını kaleme alıyor. Ama öykü biraz buruk işte, okurken üzüyor insanı." 

"Bir PDR'ci değil de bir okur olarak naçizane söylemek istediklerim: Öyküler duyulsun, incinmesin, fark edilsin ve biraz olsun anlaşılsın diye yazılmış şahane bir roman. Şu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey belki de çocuklarımızın farkında olmak. Dışarısı onlar için bizim rehberliğimiz olmadan aşılması güç engeller ve kötü niyetli insanlarla dolu. Tam da bu nedenle yazılmış bu romanın anne babaları uyandırmasını diliyorum. Üzerlerine uyku tozu serpilmişçesine bir uykuya dalmış ve çocuklarının çığlıklarına sağırlaşmış ebeveynler artık lütfen öyküleri duysunlar... Sevgili Turgut Akaslan bu vakalara duyarsız kalmadığınız, Öykü'lere ses olduğunuz için kutluyorum... Çocukların sesi olmak kadar güzel bir başarı olabilir mi?"

Turgut Akaslan kimdir?

1985 yılında Bayburt’ta doğdu. Hayata hep öğrenci hissiyatıyla baktı. “Öğrenci kelime menşe-i olarak talebe demektir, talebe de talep kökünden gelir.” Hayat felsefesi olarak hep bu cümleyi özümsedi. Öğrenci gibi yaşadı, öğrenci gibi de yaşamaya devam edip bilgi talep ediyor. Sokakta kitap satarak, Osmanlıca çeviri yaparak, ders çalışarak, kitap okuyarak ve yazarak hayatını idame ettirdi. Türkiye’nin bütün şehirlerini, Avrupa’nın tamamını ve Türkiye’nin komşu ülkelerini otostop ile gezdi. Gezdiği yerlerdeki kültürler, mimari, doğa ve insanların sosyolojik yapısı üzerine gözlemlerde bulundu. Gri şehrim dediği ve hayatına şekil veren Ankara'da uzun bir süre yaşadı, şimdilerde ise İstanbul'da yaşamını sürdürüyor. 

'Öykü'nün Öyküsü' adlı roman Soytürk Kırtasiye ve Purut Kitabevi'nin yanı sıra tüm internet kitap satışı adreslerinden temin edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Başarılarının ve tabiki ki de romanlarının devamını diliyorum abi. Yolun açık olsun...

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

Başarılarının devamını diliyorum.

Avatar
Kalenin tepesi 4 yıl önce

MaşAllah Süphan Allah,yazmak ona alıp okumak bizlere düşer