Şair Önder Eryılmaz, Bayburtlu az bilinen şairleri anlattı

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen Kültür Sohbetleri programında şair Önder Eryılmaz sunum yaptı. 

Şair Önder Eryılmaz, Bayburtlu az bilinen şairleri anlattı

Bayburt Postası - Bayburtlu az bilinen şairler hakkında sunum yapan Önder Eryılmaz, Bayburtlu Zihni’den öncesinin yeterince araştırılmadığını belirterek, karanlık dönem olarak nitelendirdiği dönemde az sayıda bilinen eserleri olan şairlerden bahsetti. Safevi Hükümdarı 1. Şah Abbas’ın komutanı Bayburtlu Muhammed Emani Bey’in hayatı hakkında bilgi veren Eryılmaz, Emani’nin Fatih Erbay tarafından yayınlanmış olan bir divanı, Mehmet Turgut Berbercan tarafından yayınlanmış manzum hikâyeleri olduğunu söyledi. 

Bayburtlu Osman'ın Tevarih-i Cedid'i Mirat-ı Cihan adlı eserinde yer alan üç tane şiirin varlığının Bayburtlu üç şairin varlığına işaret ettiğini aktaran Eryılmaz, Ferahşad Bey, Hüzni mahlasını kullanan Yusuf Çelebi ve Ahmed Çelebi’den bahsetti.

19. yüzyılda telgrafhanede çalışan ve yüzbaşı olarak görev yapan Şevket Bilali’ye de değinen Önder Eyılmaz, bu şairin divanının Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal'ın kütüphanesinde bulunduğunu, bu divana Bayburt Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini kullanarak ulaşabileceğini ve bir dönemi aydınlatabileceğini kaydetti. 

Sunumunun ardından şair Önder Eryılmaz’a katılım belgesi takdim eden BAYDER Başkanı Fatih Dündar, “Bayburtlu şairlerin izini günümüz şairlerinden Önder Eryılmaz’ın sürüyor olması çok anlamlı. Kendisine bu güzel sunumu için teşekkür ediyorum” dedi. 

Kültür Sohbetleri şiirlerin okunması, türkülerin seslendirmesi, davul zurna eşliğinde bar icrası ile son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
BAYDERÖnder Eryılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gariban 1 yıl önce

şairimize sahip çıkalım bu insanlar bayburt ta ve günümüzde az temiz ve pırlanta gibi iş imkanı sağlayalım yetkililer zenginleri bırakalım gariplere bakalım ve sahip çıkalım