Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayat hikâyesini konu alan kitabın tanıtımı yapıldı

Bayburt’a önemli katkılar sunan akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayatını anlatan ‘Bir Akademisyenin Hayat Yolculuğu’ adlı eserin tanıtımı ve imza günü düzenlendi.

Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayat hikâyesini konu alan kitabın tanıtımı yapıldı

Bayburt Postası - Gazeteci yazar Rıfat Yörük tarafından kaleme alınan kitabın tanıtımı Bayburt Konaklama Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kitabın yazarı ve editörüne teşekkür ederek, Rıfat Yıldız’ı lise yıllarından itibaren tanıdığını ifade etti. Pekmezci, “Rıfat Yıldız ağabeyimiz aktif, heyecanlı, memleketi için bir şeyler yapmak için çırpınan bir yürektir. Bu yüreğin ortaya koyduğu tabloları da çok gördük. Son olarak BAYPROJE’de, STK Platformu’nda bunu gördük” dedi.  
Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise, yazar Rıfat Yörük’e ve editör Mehtap Yörük’e en kalbi teşekkürlerini ileterek, kitabın neden hazırlanmasını önemsediğine değindi.  

Prof. Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çünkü ailem, siz dostlarım ve Türk toplumu tarafından nasıl yaşadığımın ve neler yaptığımın yazılı/kalıcı olarak bilinmesini istedim. Çünkü, bir akademisyen olarak, yazılı kültüre katkıda bulunmak istedim. Çünkü, kendimle hesaplaşmak ve topluma olan vefa borcumu ödemek istedim. Hayatımda, “Problemler aşılması için vardır!” Sözü hayat felsefem oldu. İzin verirseniz, bu hayat felsefem doğrultusunda, akademik hayatta öğrencilerimizle, problemlere nasıl baktığımızı söylemek istiyorum: İlk adımda: Doğru düşünmeyi, yani konuyla ilgili soyut temel kavramları öğrenerek işe başlamaya çalışıyoruz. Düşünce konusuyla ilgili yeterli gözlem yapmaya çalışıyoruz. Gözlem sonuçlarını çok boyutlu analiz etmeye çalışıyoruz ve son adımda elde edilen analiz sonuçlarını yürekli bir şekilde uygulayarak değerlendirmeye çalışıyoruz! Bu minvalde Kapadokya Üniversitesi’nde ve Bayburt’taki sivil toplum faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz.”

BAYPROJE’de birlikte görev yaptığı Akın Bayrak da Yıldız’ın toplumsal hafızaya ve yazmaya özen gösterdiğini, bundan önce de kitap çalışmaları bulunduğunu belirterek, Türk toplumunda görülmeyen bu özelliğin çok kıymetli olduğu üzerinde durdu. 

Kitabın editörlüğünü yapan Mehtap Karakaya Yörük ise, Rıfat Yıldız’ın hayatının anlatan kitabın öğrenmenin yanından okuyana bir vizyon önerisi de sunduğunu ifade ederek, kitabın bir akademisyen ile bilim insanı arasındaki farkı ortaya çıkardığını söyledi. Yörük, “Gerçek bir bilim insanının eserini hazırlamaktan onur duydum” dedi.

Son yıllarda ilginç sıra dışı biyografiler kaleme aldığını söyleyen Rıfat Yörük de, Kayseri’de tanıştığı Rıfat Yıldız’ın iz bırakan farklı bir akademisyen olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Prof. Rıfat Yıldız, hayat hikâyesini konu alan eseri katılımcılar için imzaladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.