Doç. Dr. Turgut Bayramoğlu'ndan 'Her Zaman ve Her Yerde Yoksulluk' Söyleşisi

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgut Bayramoğlu, Elisa Sahaf ve Kitabevi'nde "Her zaman ve her yerde yoksulluk" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Turgut Bayramoğlu'ndan 'Her Zaman ve Her Yerde Yoksulluk' Söyleşisi

Bayburt Postası - Geçtiğimiz günlerde yayımlanan aynı isimli kitabından bilgiler veren Bayramoğlu, yoksulluk konusunun herkesi ilgilendirdiğini söyledi.

"İnsanlar ya yoksuldur, ya yoksulluktan yeni kurtulmuş, ya da kurtulmuşsa bile tekrar düşme endişesi yaşamaktadır" diyen Bayramoğlu, "Bu sebeple bu kitap yediden yetmişe ve bugünden yarına herkesi bir şekilde ilgilendirmektedir. Kitap okuyucuya yoksulluğun bilgisinden öte müktesebatını verme amacını gütmektedir. Kalkınma iktisadında hali hazırda okutulan yoksulluk konusu, iktisat literatürünün yanı sıra işin içerisine arkeoloji, tarih, edebiyat, sinema, psikoloji ve din dahil edilerek daha da görünür ve hissedilir kılınmaya çalışılmıştır" dedi. 

Kitabın temel tezini, yoksulluğun insanlık tarihi ile başlamış olduğu ve halen şekil değiştirerek ve üstelik artarak devam ettiği şeklinde açıklayan Bayramoğlu, “Paylaşılan bilgilerden anlaşıldığı üzere insanoğlu tarihsel olarak hangi aşamaları kat etmiş olursa olsun bir türlü yoksulluğu temelli bir şekilde çözmeyi başaramamıştır. Avcı toplayıcıların yeme içme problemlerine, tarım toplumlarında iklim krizleri ve kıtlıklar, sanayi toplumlarında yeterli beslenme ve temiz gıdaya ulaşım, kentli toplumlarda ise gecekondulaşma ve türlü türlü yoksunluklar eklenmiştir. Nihayetinde insanlığın bir kısmı sürekli açlık, kıtlık ve sıkıntı içerisinde hayatını geçirirken ümit hep başka bahara kalmış, refah ise insanlığın büyük bir kısmı için Kafdağı’nın ardında olmuştur. Özellikle toplumun çocuklar ve kadınlar gibi göreceli zayıf olan kesimleri için daha da can yakıcı olan yoksulluğu daha derinden anlamamızı sağlayan eser, sayfalarda ilerledikçe karşılaşacağınız birçok bilgi ve yorum ile bakış açınızı değiştirme gücüne sahiptir“ şekinde konuştu. 

Söyleşi soru-cevap kısmı ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Godan emmi 13 ay önce

Turgut hocami tebrik ederim.. ilk firsatta kitabini bulup okuyacagim..
Not: yoksulluk kader degildir günümüzde. Siyaserciler yoneticiler iyi durust olunca yoksullukta sefalette azalur. Ornegi cok

Avatar
Bayburtsevdalısı 13 ay önce

Bayburta devlet tarafindayatirimlarin yapılmasi lazim demiryolu nunngetirilmesi işsizliyinnsifira inmesilazım

Avatar
Aksiyon 12 ay önce

Toplumsal barış ve huzurun tesis edilmediği yerde güven ve adaletin olamayacağını,
Toplum olarak huzur ve barış icinde Hepimizin güzel bir Türkiye’yi tesis etme sorumluluĝumuz olduĝunun bilincindeyiz.

14.Mayıs.2023 önümüzde secimin tarihi fırsat olduĝunu istikbalimize yön veren sorumluluĝunun şuuru icinde olmalıyız.

Millet Ittifakında 6 Siyasi Parti Liderlerinin Ülkenin meseleleri olan Ekonomik sıkıntıların, yolsuzluklar, Israf, Ic ve Dış Politika, Güvenlik, Sanayiileşme,Saĝlık, Eĝıtim, Liyakat, Hak Adalet v.s konularla alakalı birlikte 1 bucuk yıldan beri Ceşitli alanlarda Liyakatli Uzman komisyonlarla müzakerelerde istişare ederek Yol haritası hazırlayıp Kamuoyuna deklare ettiler.

Millet ittifakını oluşturan Siyasi Parti Liderlerinin beraber Ülke meselelerini ele alıp müzakere etmeleri Toplum adına Huzur Güven ve Barış Halini Teşkil eder.

Tek adam Başkanlık sisteminin Toplumda huzursuzluk etkisi, güven olmayan, üslüp ve davranışların Halkın geniş kesiminde raĝbet görmediĝını Milletimiz Müşahede etti.

Millet Ittifakının Hükümet Programında Güclendirilmiş Parlamenter Sistemin Yolsuzlukların Israfın Kişisel imtiyaz ve Keyfi Uygulamaların olmadıĝı yanısıra
Hakkın Adaletin Özgürlüĝün Liyakatın Memurun Işcinin Emeklinin Ciftcinin Emeklerinin karşılıĝını Madurların Hakkının verilmesi Taahhut edilmektedir ve Kaynaklarıda acıklanmışdır.

Türkiyemizde Ortadoĝuda
Gerginlik Savaş ve Hak ihlalleri deĝıl
Huzur ve Barış icin oyumuz Millet Ittifakına.

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 12 ay önce

Ķöylerde yaşayan vatandaşlarımızın haberleşme vemazotum kdv yisıfirlamasini sigorta bağkur primlerini devlet yarinisini alsın busartlardaköyĺüköylerde kalır