Bayburtlu akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayatı kitaplaştı

Bayburtlu akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayatı kitaplaştı.

Bayburtlu akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayatı kitaplaştı

Bayburt Postası - Yazar Rıfat Yörük tarafından kaleme alınan “Bir Akademisyenin Hayat Yolculuğu” adlı kitap, Detay Yayıncılık’tan 296 sayfa olarak okuyucu ile buluştu.

Kitapta; Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde asistan olarak başlayıp, halen Kapadokya Üniversitesi İktisadî, İdarî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın hayat hikâyesi yer alıyor. 

Akademik hayatı boyunca Bayburt’a birçok anlamda katkılar sunan Prof. Rıfat Yıldız’ın tüm çalışmalarının yer verildiği kitapta, Yıldız’ın yakın çevresinden elli kişinin görüşleri de yer alıyor.

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, kitaba “Hocamızın Altın Çağını Taçlandıran Kitap” başlığıyla bir önsöz yazdığı kitapla ilgili bilgi veren yazar Rıfat Yörük, “Çok değerli bir akademisyenin hayatını yazdığım bu biyografi benim dokuzuncu kitabım oluyor. Hazır olan onuncu kitabımı da yakında yayınlamayı planlıyoruz. Rıfat Yıldız biyografisi, Kayseri’de başlayıp, yerleştiğim memleketim Silifke’de tamamladığım bir eser” dedi.

Yörük, internet satışları başlayan kitabın tanıtımlarının önce Bayburt’ta, ardından Kayseri’de gerçekleştirileceğini sözlerine belirtti. 

Kitabın tanıtım metninde ise şu ifadeler yer alıyor:

“Mesleğini çok seven, ‘dünyaya bir daha gelebilsem inanın yine bu mesleği seçerim’ diyen işine âşık bir akademisyen...

Bu biyografide; ‘söz uçar, yazı kalır!’ diyerek meslekî her toplantısını, her programını, her projesini raporlaştıran, anılarını yazılı hale getirip kitaplaştıran, günlük tutan, aile büyükleri için biyografiler yazdıran sıra dışı akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın vatan ve memleket sevdası ile dolu hayat yolculuğunu bulacaksınız.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.