Bayburt'ta iki parka mini kitaplık yerleştirildi

Bayburt Belediyesi ve Bayburt İl Halk Kütüphanesi tarafından kitap okuma alışkanlığını artırmak ve vatandaşların kitaba ulaşımını kolaylaştırmak adına kampanya başlatıldı.

Bayburt'ta iki parka mini kitaplık yerleştirildi
Bayburt Postası - “Al Götür, Oku Getir” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından Türk Dünyası Parkı ve Genç Osman Parkı’na 2 adet mini kitaplık kuruldu. Kitaplar, Bayburt İl Halk Kütüphanesi tarafından temin edildi.

Başlangıç için şimdilik iki adet kurulan mini kitaplıklar ilgi görmesi halinde daha da yaygınlaştırılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci kitap okumanın önemini vurgulayarak, “Kitap okumak insanın zihinsel dünyasında yeni ufuklar açar. Biz de Bayburt Belediyesi olarak vatandaşlarımız kitaplara daha kolay ulaşabilsinler diye İl Halk Kütüphanemiz yetkilileriyle böyle faaliyet içine girdik. Şimdilik Türk Dünyası Parkı ve Genç Osman Parkı’nda iki noktaya yerleştirdik. Ve kitapları da İl Halk Kütüphanemiz temin etti. Vatandaşlarımız bu noktalardan kitaplarını alıp okuduktan sonra geri getirecekler ve yenisini alacaklar. Ayrıca bu kitaplar sürekli güncellenecek ve vatandaşlarımız sürekli yeni kitaplarla haşır neşir olacaklar. İlgi olması halinde bu mini kütüphaneler daha da yaygınlaşacak” ifadelerini kullandı.

Bayburt İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cafer Dursun da vatandaşların pandemi döneminde açık havaları tercih ettiğini, bu anlamda parklarda yer alan kitaplıklara ilgi olacağını söyleyerek, vatandaşların kitap taleplerini karşılamak için kurum olarak hazır olduklarını söyledi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt 3 yıl önce

ne büyük iş. Kütüphanede insanlar kitapları kapış kapış yapıyordu belediye bu hizmeti sondu. Güldürmeyin adamı.

Avatar
arif hikmet 3 yıl önce

Her şey güzel de bu salgın döneminde o kitapların elden ele dolaşması salgına sebep vermez mi? Hijyenik bir görüntü gelmiyor. Salgına yönelik tedbirler alınması gerekirken yayılmasına uğraşıyoruz. Bir şey tasarlanırken sonucu da düşünülür. Yani tasarı bugüne uymuyor. Eskidi.Zaten kimsenin kitap da okuduğu yok ya. Sayın yetkililer dikkat. Virüsü al götür getir.

Avatar
Furkan 3 yıl önce

Ne büyük hizmet şaşırdım doğrusu Allah akıl fikir versin size