Ali Kemal Temuçin'den yeni bir öykü kitabı: 'İnsanlar İnsancıklar'

Gazetemiz yazarlarından Ali Kemal Temuçin'in 'İnsanlar İnsancıklar' adlı öykü kitabı çıktı.

Ali Kemal Temuçin'den yeni bir öykü kitabı: 'İnsanlar İnsancıklar'

Bayburt Postası - Bayburtlu yazar eğitimci yazar Ali Kemal Temuçin'in 'İnsanlar İnsancıklar' adlı öykü kitabı İskenderiye Yayınları'ndan okuyucu ile buluştu. 

Daha önce 'Öğretmen' ve 'Bayburtlama/Dörtlemeler' adlı iki ayrı kitap çalışması bulunan Ali Kemal Temuçin'in yeni öykü kitabında 23 insan öyküsü bulunuyor. 

'İnsan var, İnsancık Var!' notu yer alan kitabın tanıtım bülteninde, "Bu öyküler, "insan gibi insanlar" ile "insan gibi görünen insancıklar"ın öyküleridir. Bu yapıt toplumcu, doğayı ve insanı seven insanlar ile; bireyci, kendindenci, sevgiden yoksun insancıkları sergilemektedir. Çocuklar, gençler; her şey olabilirsiniz öğretmen, işçi doktor, çiftçi... Hiçbir şey olamayabilirsiniz de. Ne ki isterseniz insancık değil, insan olabilirsiniz. Sizlerden beklentimiz de bu. İnsan Olmak!" ifadeleri yer alıyor.

128 sayfa olarak yayınlanan İnsanlar İnsancıklar adlı öykü kitabı online kitap satış adreslerinden temin edilebilir. 

Ali Kemal Temuçin kimdir?

19 Şubat 1947'de Bayburt'ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Bayburt'ta; Öğretmen Okulu eğitimini Gümüşhane ve Düziçi'nde; Eğitim Enstitüsü eğitimini de Erzurum'da tamamladı. Bartın/Ulus/ Doğan köyünde başladığı öğretmenliği Ağrı/ Hamur, Ankara/ Kızılcahamam, Bilecik Gölpazarı ve Pazaryeri ile Ankara'da sürdürdü. 1998'de emekli oldu. Bir süre de özel okullarda çalıştı. Açık Öğretim öğrencileri için Türkçe Dersi TV ve Radyo senaryoları yazdı. Aynı öğrencilere yönelik Türkçe Dersi ile Güzel Konuşma ve Yazma ders notlarının yazımında etkin olarak görev aldı. "Türkçe Sözlük" hazırlanmasına; "Tam Öğrenme Ansiklopedisi"nin yazımına katıldı. Çocukluk anılarını eğitici bir bakışla sergileyen "Bayburtlama/Dörtlemeler" adlı "anı/öykü" türü yapıtı 2010 yılında; "Öğretmen" -Anılar, Gerçekler, Öneriler- adlı ve genç öğretmenlerle ana/babalara seslenen öz yaşam öyküsü türü yapıtı da 2017 yılında yayınlandı.   

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.