Bayburt ile birlikte Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerine hizmet veren DOKAP eylem planının uygulama takvimi ise 2014-2018 yılları arasında.
Eylem planı ile ilgili yapılan açıklamada, yatırımların vaat değil birer somut proje olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
“Hesaba ve kitaba dayanmaktadır. Her bir eylem programı en ince detayına kadar çalışılmış, bütçe ve kaynak ihtiyacı belirlenmiş ve ayrılmıştır. Uygulama takviminin, bütçesinin, sorumlu kuruluşlarının tanımlandığı somut faaliyet ve projeleri içermesi itibariyle DOKAP Eylem Planı, bölgemiz için ayakları yere basan ilk eylem planıdır. DOKAP Eylem Planı ile Doğu Karadeniz Bölgemizi turizm ve ticaret merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”
Öte yandan Bayburt için bazı yatırımlara yer verilen DOKAP eylem planına göre Köse-Bayburt ve Bayburt-Çaykara yolları tamamlanacağı da belirtildi.