Bayburt'ta berber ve kuaförlerden 'destek' tepkisi!

Bayburt Terziler, Berberler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Yunus Çil. berber ve kuaförlerin yanında çalışan çırak, kalfa ve stajyerlerin devlet desteği kapsamından çıkartılmasına tepki gösterdi.

Bayburt'ta berber ve kuaförlerden 'destek' tepkisi!

Bayburt Postası -  Yunus Çil, 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayan kararın mesleğin geleceğini tehdit ettiğini söyledi

Alınan bir kararla berber ve kuaförlerin yanında çalışan çırak, kalfa ve stajyerler devlet desteği kapsamının dışına çıkartıldı. Bu durum berber ve kuaförlerden büyük tepki çekti. Diğer birçok sektörde destekler devam ederken berber ve kuaförlere yönelik alınan kararın yanlış olduğunu ifade eden Bayburt Terziler, Berberler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Yunus Çil, bu durumun mesleğin devamlılığı adına bir tehdit olduğunu dile getirdi. Çil, “Maalesef önümüzdeki günlerde yine bizi çıraksız günler beklemektedir. Üzülerek söylemek gerekirse ilerleyen yıllarda kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olmayla yüze yüze kalmak içten bile değildir” dedi.

Meslek odaları olarak Federasyonun öncülüğünde yeniden devlet desteğinin mücadelesini verdiklerini ifade eden Çil, “Sizden ricam bizler meslek odaları olarak Federasyonumuz öncülüğünde yeniden devlet desteğinin mücadelesini verirken sizlerin de kamuoyunu bilgilendirme ve sesimizi duyurmak adına gerek sosyal medyadan, gerekse CİMER’e yazarak bir ve beraber olduğumuzu ve mesleğimizin geleceğinin peşinde olduğumuzu duyurmanız gerekmektedir. Gün birlik ve beraberlik günüdür sakın unutmayın” diye konuştu.

Başkan Yunus Çil, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR tarafından devlet katkısı ödemesi yapılacak alanların yeniden belirlenmesi ve 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren yeni kayıtlardan kaldırılan teşvikin sektör adına yeniden gözden geçirilerek devam etmesini talep etti. Çil, “Takdir edersiniz ki; yıllar içerisinde değişim gösteren eğitim ve öğretim sistemi ile zaten çırak bulmakta zorlanan sektörümüz, bir de son yıllarda yaşanan olumsuz koşullar ve ekonomik kriz nedeniyle her sektörde olduğu gibi berber, kuaför ve güzellik uzmanı üyelerimizde ara eleman ve çırak sıkıntısı çekmektedirler” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaya karakalle 7 ay önce

devlet çok mantıklı bi karar almış bence

Avatar
şingahlı 7 ay önce

iş ve meslek öğretiyoruz diye bedava işçi çalıştırorsunuz.sonrada devlet elini çektimi tepki gösteriyorsunuz çalıştıdığınız çırağın sigortasını yatırıp parasını verin ki çıraksız kalmayasınız.berberler kadar kimse bu kada çok para kazanamıyo kusra bakmayın devletimiz çok mantıklı bir iş yapmış.

Avatar
Murat Çelik 7 ay önce

Üniversite sayısı çok fazla. Her öğrencininin paralı veya parasız üni okuma şansı var. Buda ileri ki yıllarda mesleki anlmada işçi bulma konusunda zor günlerin bizi beklediğinin habercisidir..

Avatar
MTK 7 ay önce

başkan çok haklı.. Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını sanırım bilmiyor. herkes okuyacak diye bir kaide yok. başarılı olan öğrenci zaten okuyor, başarısız öğrenciyi de eğitimin içinde tutarak hem mesleki gelişimini yok ediyor hem yıllarını..
Aslında MEB'in bu tavrı kendi başarısızlığını kapatmak. eğer esnaf yanında çırak çok olursa eğitimin işe yaramadığını ve binlerce hatta milyonlarca gencin geleceğini yok ettiği anlaşılacaktır.

Önceki Bakan ZİYA SELÇUK'un uygulamaya koyduğu ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ uygulaması bu ülke için bir nimetti. lakin gelen bakan sanırım bu ülkede yaşamıyor ki çıraklık uygulamasına balta vuruyor.

Sadece berberlik değil bütün mesleklerde çırak sorunu çok büyük.. yetkililere seslenelim diyeceğim de zaten bu işin sorumluları yetkililer.