Bayburt Postası -TİHEK Başkanı Vasip Şahin’in katılımlarıyla düzenlenen toplantıda; insan haklarının yerel düzeyde güçlendirilmesi, kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi konuları etraflıca ele alındı.

"İhlaller Ortaya Çıkmadan Önlenmeli"

Toplantıda konuşan TİHEK Başkanı Vasip Şahin, insan haklarının korunmasının yalnızca ihlal meydana geldikten sonra yapılacak müdahalelerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

İhlalleri ortaya çıkmadan önlemenin esas olduğunu belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Haklara saygılı bir kamu hizmeti anlayışının yerleşmesine katkı sağlamak büyük önem taşımaktadır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışının kamu hizmetindeki karşılığı; vatandaşın derdini dinlemek, hakkını gözetmek ve meselesinin çözümü için gayret göstermektir. Bugün insan hakları konusuna bakarken bu köklü anlayıştan ayrı düşünemeyiz."

Bayburtta Il Insan Haklari Istisare Toplantisi Gerceklestirildi1

TİHEK Başkanı Vasip Şahin, Beşpınar, Gökçedere ve Demirözü'nde
TİHEK Başkanı Vasip Şahin, Beşpınar, Gökçedere ve Demirözü'nde
İçeriği Görüntüle

"İnsan Hak ve Onuru Evrensel Değerlerle Korunmalıdır"

Belediye Başkanı Mete Memiş ise konuşmasında insan hak ve onurunun korunmasının önemine dikkat çekti. Adaletin tesis edilmediği hiçbir yapıda hakların korunamayacağını ifade eden Memiş, Gazze, Bosna ve Doğu Türkistan'da yaşanan insan hakları ihlallerini hatırlatarak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bir insanın öldürülmesi, bir âlemin öldürülmesine denktir. İnsan hak ve hürriyetlerinin tam anlamıyla korunduğu, insan onurunun yüceltildiği daha aydınlık bir gelecek için hep birlikte çalışmalıyız."

Toplantıya; Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Gürbüz, TİHEK Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Dilgen, AK Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk’un yanı sıra kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı