Zekeriya Mevlütoğulları: “Esnafımız neden 9 bin günde emekli ediliyor?”

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, esnafın 9 bin günde emekli olmasının adil bir uygulama olmadığını söyledi. 

Zekeriya Mevlütoğulları: “Esnafımız neden 9 bin günde emekli ediliyor?”

Bayburt Postası - SGK kapsamında çalışanların 7 bin 200 günde emekli olduğunu hatırlatan Mevlütoğulları, “Esnafımız neden 9 bin günde emekli ediliyor” diye sordu.

Emeklilerin bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye alacaklarını hatırlatan Zekeriya Mevlütoğulları, esnafın emeklilik gün sayısının 9 bin gün olması dolayısıyla birçok esnafın emeklilikten ve dolayısıyla primden olduğunu dile getirdi. 

Mevlütoğulları, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Ülkemizin ekonomisine kendi öz sermayesi ile gerçek anlamda istihdam sağlayan esnaf ve sanatkârımızın bu uygulamadan muaf tutulara üvey evlat muamelesi görmeleri kabul edilir bir uygulama değildir. 
SGK kapsamında çalışan vatandaşlarımızın 7 bin 200 gün üzerinden emekli edilmelerinin yanında esnafımızın 9 bin gün üzerinden emekli edilmesi de kabul edilir bir durum değildir. Türkiye 100 yılında esnaf ve sanatkârımızın ülke ekonomisine yapmış olduğu büyük yatırım ve fedakârlıkların mükafaatı bu olmamalıdır diye ilgililere belirtmek ister, esnaf ve sanatkârımıza bu konuda hayırlı haberler vermek dileğiyle saygılarımı sunarım.” 

Anahtar Kelimeler:
Zekeriya Mevlütoğulları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başkan 6 ay önce

Başkan o zaman peşine gittiğin partiden ve meclis üyeliğinden istifa et samimiysen, yoksa bu açıklama sadece toplumun ve sana oy veren esnafın gazını almak için yapılan bir açıklama olarak kalır.

Avatar
Etem 5 ay önce

Bak bak açıklamalara bak, üstüne çay demle...