Yeniden 'İkametgâhınızı Bayburt'a Alın' kampanyası

Bayburt Belediyesi tarafından kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik "İkametgâhınızı Bayburt'a alın. Belediyemizden hediyenizi anında alın" kampanyası başlatıldı.

Yeniden 'İkametgâhınızı Bayburt'a Alın' kampanyası
Bayburt Postası - Bayburt nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturan öğrencilere yönelik başlatılan kampanya kapsamında 31 Aralık 2019 tarihine kadar ikametgâhlarını yaşadıkları şehir olan Bayburt'a aldıran üniversite öğrencilerine çeşitli hediyeler verilecek.

Yaşanılan yerde ikametgâhın bulunmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu da anımsatan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci öğrencilere seslenerek, “Güvenli şehrin huzurlu üniversitesinde öğrenim gören sevgili gençler; Anadolu’nun köklü şehrinde eğitim görmektesiniz. Şehrimiz sosyal ve kültürel yönlerden zengin bir şehir olmasına karşın nüfusunun azlığıyla da şehrimize gelen ödenek payından yeteri kadar yararlanamamaktadır. Gelen ödenek nüfusla orantılı olduğu için siz öğrencilerimizden isteğimiz ikametgâhlarınızı eğitim gördüğünüz şehrimize almanızdır. Bununla ilgili Bayburt Belediyesi olarak ikametini Bayburt’umuza alan öğrencilerimize “Hediyelerinizi de anında belediyemizden alın” adı altında kampanyamız 31.12.2019 tarihine kadar devam etmektedir. Kampanyamızla ilgili detaylı bilgi almak için belediyemize gelebilirsiniz. Hepinize derslerinizde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kampanyadan yararlanmak isteyen üniversiteli öğrenciler ikametgâh ve öğrenci belgeleri ile kimlik fotokopilerini 12 Aralık’a kadar Bayburt Belediyesi’ne vermeleri gerekiyor. 

Göç veren illerin değişmez kaderi... 

Öte yandan Bayburt Belediyesi'nce başlatılan kampanya neredeyse gelenekselleşti. Göç veren illerin bir kaderi olarak Anadolu'da son yıllarda iyice yaygınlaşan nüfus artırma girişimleri Bayburt'ta da yeniden başladı. Yıl sonu itibariyle TÜİK tarafından açıklanacak olan nüfusun düşmemesi için üniversite öğrencilerinden ikametgahlarını Bayburt'a almaları isteniyor. Sürekli göç veren Bayburt'ta eğer gerekli sayı sağlanabilirse, hem belediyenin İller Bankası'ndan alacağı kaynak artacak, hem de milletvekili sayısı yine iki olarak kalacak.

Anahtar Kelimeler:
Ikametgah Kampanyası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Agop 4 yıl önce

Taşıma suyuyla değirmen döndermeye çalışıyorlar ama nafile gerçek değişmeyecek

Avatar
Gadalar 4 yıl önce

Agop bey bu da bir gelişmedir sen git otlu çay iç baybırt sahapsız deyil

Avatar
Taşa döndüm Çoruh gibi bunca zalimin yüzünden... 4 yıl önce

Öğrenci olaya menfi bakar. Günü kurtarmak ister. Sen öğrenciye ne imkân sağladın ki ne bekliyorsun.Öğrenciye burs imkanı bulmazsan zor gününde sahip çıkmazsan öldü mü kaldı mı haberdar olmazsan seni niye umursasın ki.

Avatar
Agop 4 yıl önce

Diğer memleketler rakip firma mı? Oranın insanı da fazla yatırım istiyor fazla milletvekili istiyor