Türkiye'de yılın ahisi seçilen Recai Purutoğlu'ndan Bayburt protokolüne teşekkür yemeği

Bayburt'ta 44 yıldır tandır ustalığı yapan ve 2020 yılında Türkiye'de yılın ahisi seçilen Recai Purutoğlu, Bayburt protokolünü yemekte ağırladı. 

Türkiye'de yılın ahisi seçilen Recai Purutoğlu'ndan Bayburt protokolüne teşekkür yemeği

Bayburt Postası - Yeni Şehir Parkı'ndaki Bayburt Evi'nde verilen yemekte konuşan Recai Purutoğlu, ahilik teşkilatının önemine dikkat çektiği konuşmasında, önemli mesajlar verdi. Recai Purutoğlu, yaptığı konuşmada ahilik teşkilatının hep veren olduğunu ve gerçek ahilerin hiçbirinin zengin olmadığını belirterek, ahilerin kendi çocuklarını değil yanında yetiştirdikleri çıraklarına iş yeri açtıklarını ifade etti.  

Kendisine Bayburt'a destek veren isimlere teşekkür eden Purutoğlu, basında kendisini gündeme taşıyan Ümit Kondolot'a, rahmetli AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'ya, Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği (BEKDER) ailesine, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'na, Bayburt Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına, Bayburt Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin'e, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Selahattin Karaman'a, Bayburt Üniversitesi, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bayburt Valisi Cüneyt Epcim'e teşekkür etti.

Purutoğlu, ayrıca 800 yıldır Veysel mahallesinde bulunan Puruthane'nin önündeki sokağın 1970'lere kadar Purut Sokak olarak kayıtlarda yer aldığını ve bu yıllarda Dik Sokak olarak değiştirildiğini belirterek, sokağa yeniden Purut Sokak isminin verilmesi talebinde bulundu. 

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, konuyla ilgilenerek, sokağın yeniden Purut Sokak olması teklifini Belediye Meclisine taşıyacağını belirtti. 

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim de Recai Purutoğlu'na Bayburt'a kazandırdıklarından dolayı teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

ÖNCELİKLE RECAİ ABİ TEBRİK'LER. BENDE HUZUR EVİ MEVKİSİNDE KALIYORUM RECAİ ABİ SU'LAR SEL'LER GİBİ ÇALIŞIYOR...

Avatar
Fatih Arslan 12 ay önce

Recai usta Gsm : 0(555) 651 95 85