Taş kesme ve fileleme işi Kaleradı mahallesi için çileye dönüştü!

Kaleardı Mahallesi yolunda ağustos ayı içerisinde başlatılan ve halen devam eden taş kesme, fileleme çalışması birçok mağduriyeti beraberinde getirdi.

Taş kesme ve fileleme işi Kaleradı mahallesi için çileye dönüştü!

Bayburt Postası - Mahalle sakinleri Bent Köprüsü ile mahalle arasında başlatılan ve 4 ayı bulan çalışmalar için ‘artık bitirilsin’ diyor.  

Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından başlatılan ve yolu daha güvenli bir hale getirecek olan çalışmanın uzaması hem mahalle sakinlerini hem de yol güzergâhındaki esnafı olumsuz etkiledi. 

Ulaşımın Şingâh mahallesine kaydırılmasına sebep olan çalışma sonrasında gazetemize ulaştırılan şikâyetler başlıklar halinde şöyle:   

-Yolun kapalı olması ile birlikte 3 bin 500 nüfuslu mahalle ile suya aşağı tüm köylerin gidiş geliş güzergâhı değişti. Böylelikle Unutulmaz caddedeki market, fırın, kasap, uncu başta olmak üzere birçok esnafın işi öncesine göre yüzde 80 azalmış durumda. İflasın eşiğine gelen ve işyerini hiç açmayan esnaf dahi bulunmakta. Çalışmanın yapıldığı güzergâhın içerisinde kalan bakkal da iflasın eşiğinde.

-Çalışma başladığı günden bu yana mahallenin 750 kişilik nüfusunun bulunduğu alana dolmuş girmiyor. Dolmuş Narkazan çeşmelerinin bulunduğu alandan geçiyor. 

-Kaleardı mahallesinden yürüyerek şehre inen birçok vatandaş artık bu haklarından mahrum oldu. Dolmuş parası bulunmayan ve aylardır evinden dışarı çıkamayan insanlar var. Bir psikolojik etki de söz konusu.

-Kış kapıda ve trafik akışının sağlandığı güzergâhta trafik kazaları artabilir. Şingâh ve Kaleardı mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayan Mezarlık Yolu sokağının dikliği de göz önüne alındığında tehlikenin büyüklüğü daha da dikkate değer oluyor.

Çalışmanın kasım ayı sonu itibariyle bitirilmesini talep eden mahalle sakinleri, çalışma tamamen bitmemiş olsa dahi kış ayları dolayısıyla ara verilmesini ve güzergâhın yaya ve araç trafiğine açılmasını bekliyor.   

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş
 

Anahtar Kelimeler:
Kaleardı Mahallesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Etem 6 ay önce

Seçimlere açılırki daha iyi oy verelim. Ama kimse kimsenin çektiğine bakmıyor. Taş köprü kaç ay oldu. Bayburt avm karşısına yaya geçiti köprüsü yapılsaydıda daha sonra taş köprü yıkılsaydı. Ama fotoğraf çekilme yarışını kim kazanacak bakalım.

Avatar
Ozan 6 ay önce

Geçici köprü yapılsaydı

Misafir Avatar
SERSERIKRAL69 5 ay önce @Ozan

köprü mü... finlandiya dan mı yazıyorsun kardeş...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mağdur 6 ay önce

Hani bir söz vardir, coğrafya kader dir diye.
Yalan, coğrafyanın kaderi insandir.( Umarim anlaşılır)
Yani su olayi duzenlenirken hic mi dusunulmedi, burası kapatilirsa ne olur, alternatif kac tane, mahduriyet yasanilir mi, buranın bitmesi tam zamaninda olur mu.

Misafir Avatar
mecit 6 ay önce @Mağdur

Kader olan coğrafya değil seçimdir kardeşim. Seçimlerimiz bizi bu hale getirdi maalesef.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Orhan 5 ay önce

Ne yazıkki Bayburt’un kaderi bu hizmet vermek amacıyla yapılan işler vatandaşa zulüm olarak geri dönüyor