O tesis, atış poligonu oldu!

Soğanlı dağına 1990’lı yıllarda yapılan otel her geçen gün biraz daha yok oluyor.

O tesis, atış poligonu oldu!
Bayburt Postası - 1990’lı yıllarda yeşeren Dede Korkut Kültür-Sanat Şölenleri fikrinin ardından dönemin Bayburt Valisi merhum Ali Haydar Öner zamanında Bayburt İl Özel İdaresi tarafından inşa ettirilen ve 2000 yılında Vali Öner'in gidişiyle birlikte kaderine terk edilen otel, şimdilerde virane görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Kapı ve pencereleri kaderine terk edildiği ilk yıllarda talan edilen tesis, şimdilerde ise, bir atış poligonunu andırıyor. Betonların dahi dökülmeye başladığı binanın yüzeyinde onlarca kurşun izi bulunuyor. Kapı girişine hayvanlar girmesin diye koca taşlar yığılan virane yapı, adeta yıkılmayı bekliyor. Tadilatı için aradan geçen zaman içerisinde bir çaba gösterilmeyen binanın akıbeti, Bayburt'ta uzun yılların merak konusu.

Öte yandan bölgede atış poligonuna çevirilen sadece bina değil. Binanın çevresinde yer alan yön tabelaları da yine kurşun izleri ile dolu. Birçok kez değiştirilen tabelalar, devlet malına ısrarla zarar veren insanlar tarafından kısa bir süre içerisinde yeniden dellik deşik ediliyor.   

     

Haber & Foto: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Beybars 4 yıl önce

zaten yaylalarımızi bizden başka bütün komşu iller kullaniyor bu binada bayburt tarafindan yapilmis ilgisizlikten bu hale gelmiştir

Avatar
aydın aydın 4 yıl önce

Sen sahip çıkmaz isen sahip çıkanlar da böyle yapar.