Kızılay bina yapıyor, mahalleyi mağdur ederek!

Kızılay Bayburt Şubesi’nin Vali Nihat Üçyıldız Caddesi’nde başlattığı inşaat mahallelilerin mağduriyetine sebep oldu. 

Kızılay bina yapıyor, mahalleyi mağdur ederek!

Bayburt Postası - Yaklaşık 2.5 aydır süren inşaatın temel kazısında belediyenin istinat duvarı uçtu, bitişikteki binada yer alan 9 daire ve zemin kattaki eczane tahliye edildi, Tuzcuzâde mahallesinin bir bölümü ise bu kış şartlarında 6 saat boyunca elektrik kesintisi yaşadı.

Kızılay Bayburt Şubesi’nin inşaatının bitişiğindeki binanın sahibi Halit Ölmez, inşaatın kendileri başta olmak üzere mahallenin büyük bir çoğunluğunda mağduriyete yol açtığını söyledi.

"Vurdumduymazlık söz konusu"

Kendisinin de bu işleri yaptığını ve inşaat yapılırken uyarılarda bulunduğunu söyleyen Halit Ölmez, “Burada yapılanlar vurdumduymazlığın en üst seviyesidir. Ben uyardım, üzerine Belediye Başkanı da 3 metre binanın dışından yapılmasını söyledi ama sonuçta inşaat benim temel kazıma kadar girdi. Sonuç itibariyle apartmanımda yaşayan 29 kişi tedbir amaçlı otellere yerleştirildi. Bu şartlarda yaşanan sıkıntıyı siz anlayın. Herkesin çocuğu var, bunların eğitimleri sürüyor. Yine söylüyorum, burada büyük bir vurdumduymazlık söz konusu” dedi. 

İnşaatın yapıldığı sırada bodrumlu bir yerin olmadığını, ilk kez Kızılay’ın böyle bir yer yaptığını söyleyen Ölmez, “Kızılay devletimizin gözbebeği bir kurumu. Biz Kızılay’ın yeri olmasından gurur duyarız ama bu kadar insanlar hiçe sayılarak bir iş yapılır mı? Bu insanlar bu sıkıntıyı çekmek zorunda mı? İstinat duvarı uçmuş, yandaki bina boşaltılmış, inşaat halen aynı vurdumduymazlıkla devam ediyor. Emniyete giderek dilekçemizi verip şikâyetçi olduk. Mağduruz ve kimsenin kimseyi mağdur etme hakkı bulunmadığını iyi biliyoruz” şeklinde konuştu. 

Mahallenin 6 saat boyunca elektriği kesildi!

Dün yapılan çalışmalar sonrası İmaret Tepe bölgesindeki evlerin elektriği kesildi. Dün saat 17.00’de kesilen elektrikler gece 23.00 civarında verilebildi. Elektriklerin kesilmesi dolayısıyla onlarca ev doğalgazdan da mahrum kalarak, kış şartlarında zorluklarlar çekti. 

Öte yandan dün boşaltılan binanın ve devam eden inşaatın çevresi güvenlik amaçlı polis barikatları ile çevrildi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.