Ha Dede Korkut hikâyelerinden bir kesit, ha Kop köyünde düğün..

Düğünler çok uzun yıllardan beri salonlara hapsedilse de Bayburt'ta kırsalda yapılan düğünler şenlik havasında yapılmaya devam ediyor.

Ha Dede Korkut hikâyelerinden bir kesit, ha Kop köyünde düğün..

Bayburt Postası - Dede Korkut yurdu Bayburt'ta tıpkı Dede Korkut hikayelerinde yer aldığı gbi şenlik havasında bir düğün gerçekleştirildi. 

Kop Köyü muhtarı Zihni Güçlü'nün oğlunun düğünü ziyafetlerin çekildiği, cirit heyecanın zirveye ulaştığı, davul ve zurnanın hiç susmadığı bir şölene dönüştü.  

Kop Atlı Spor Kulübü ile Aşkale Mert Dadaş Atlı Spor Kulübü arasında düğünün anısına oynanan cirit oyunu davetlilerce heyecanla takip edildi. Kara cirit oynanan düğünün öyle sahneler yaşandı ki yürekler ağızlara geldi. 40 dakika üzerinden iki devre oynanan cirti oyunu sorunsuz bir şekilde sonuçlandı. 

Kazanlarda yemeklerin pişirilerek, davetlilere ikram edildiği düğünde, köyün bir adeti olarak davetliler düğün sahibine destek amaçlı para topladı. Kop Atlı Spor Kulübü Başkanı aynı zamanda köy sakinlerinden Erkan Tokay, "Toplanılan bu para, düğün sahibine katkıda bulunmak için destek amaçlı verilecek. Köyümüzün, yöremizin bir adetidir. Dışarıya gelin almaya gittiğimiz zaman, yol masraflarının tamamı dünürcüye aittir. Biz de aramızda para toplar, birçok masrafı karşılarız. Eğer toplanılan para artar ise onu da düğün sahibine verir, hediye ederiz" dedi.

Düğünde davul-zurna eşliğinde Bayburt barları da her an oynandı, davetliler hünerlerini sergiledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 10 ay önce

Muhtarın geliri iyiki kazanlar kaynatmış
Eti bol bol dağıtmış, yedirmiş içirmiş,
Davulcu zurnacı çalmış köye otağ kurulmuş,
Muhtar gelecek seçimi oğul kanalıyla kazanmış.