Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85. ölüm yıl dönümünde Bayburt'ta anıldı 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85'inci yıl dönümünde Bayburt'ta saygıyla anıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85. ölüm yıl dönümünde Bayburt'ta anıldı 

Bayburt Postası - Saray Bahçesi'ndeki çelenk sunma töreninin ardından 85'inci yıl anma töreni Fuat Sezgin Konferans Salonunda devam etti. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 

Programda konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitleri ve gazileri minnetle anarak,şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde, saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk, bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği tesis ederek, cephede kahramanca mücadele eden büyük bir komutan, Türk milletine milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Ulusunun tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir. 

Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne üstüne çıkarmak için istiklal mücadelesinde olduğu gibi istikbal mücadelesinde de canla başla çalışmak, bu bağlamda belirlenen ilke ve hedefleri idrak etmek, Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yoludur. Çünkü O "Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir" derken, Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet ederken Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlılığına güvenmiştir. Türk Milleti de o eşsiz insanı unutmadığını ilke ve inkılâplarına bağlılık göstererek, dün Milli Mücadele'de ortaya koyduğu ruhla bugün yıkıcı, bölücü, FETÖ'cü unsurlar karşısında Cumhuriyet'e ve Milli İrade'ye sahip çıkarak tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün, bizler de aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti içerisinde kararlılıkla devam ediyoruz. 

Milletimiz al bayrağının gölgesinde, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği, "En büyük eserim" dediği Cumhuriyeti daima ileriye taşımaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, milletinden aldığı güçle sağlam adımlarla ilerlemeyi büyümeyi sürdürecektir. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de bugün de yarın da Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu vesileyle İstiklal Savaşımızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum."

Konuşmaların ardından Bayburt Lisesi öğrencisi Alperen Aydın, 'Mustafa Kemal’i Düşünüyorum' adlı şiiri okudu, ardından '10 Kasım' konulu sinevizyon sunumuna geçildi. Sinevizyon gösterimi izlendikten sonra, Bayburt Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Bir Ömrün Hikayesi’ adlı oratoryo ve 'Nasıl Söylerim Öldüğünü’ koro sunumu sahnelendi. 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dahilinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan 10 Kasım Atatürk'ü Anma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci tarafından verildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimin ardından son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.