DSİ Genel Müdürü Balta: "Köprülerde estetik ve emniyeti ön plana aldık"

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bayburt'ta inşası devam eden köprülerle ilgili yaptığı açıklamada, estetik ve emniyeti ön plana alarak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

DSİ Genel Müdürü Balta: "Köprülerde estetik ve emniyeti ön plana aldık"

Bayburt Postası - Doğu Karadeniz'de taşkın muhtevaları içeresinde çok sayıda araç ve yaya köprüleri inşa ettiklerini vurgulayan Balta, "Estetik ve emniyeti ön planda olan bu köprülerimiz Karadeniz'in zorlu coğrafyasında vatandaşlarımızın günlük yaşamını oldukça kolaylaştırıyor ve inşa edildikleri yerlere ayrı bir güzellik katıyorlar. Şimdi de Çoruh Nehri'ndeki kesiti yetersiz köprüleri yıkıyor, yerine estetik ve emniyeti ön planı çıkartan modern köprüler inşa ediyoruz" dedi. 

Balta, Çoruh Nehri'ne yakışır köprüler inşa edeceklerinin altını çizerek, şu bilgileri paylaştı:

"Çoruh Nehri üzerine yapacağımız çelik taşıyıcılı yaya köprülerimiz 5 metre genişliğe ve 40 metre açıklığa, araç köprülerimiz ise 13 metre genişliğe ve 36 metre açıklığa sahip olacaktır. 13 Aralık 2022'de sözleşmesini imzaladığımız işimiz kapsamında yüklenici firmamıza yer teslimi yapılmış ve işe başlanılmıştır. Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak inşaatlarımıza devam edeceğiz. Çoruh Nehri'nde mevcut köprülerimizin kesiti yetersiz oluşundan ötürü hem taşkınlar için bir risk oluşturuyor hem de nehrin büyüleyici güzelliğine yakışmıyordu ama artık bu görüntüler tarih olacak. Bayburt'a yeni araç ve yaya köprülerimiz şimdiden hayırlı, uğurlu olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz 6 ay önce

Estetik ve sağlam.... Tıpkı akmayan şelale gibi değilmi.. Yada çoruh nehrinin kanala cevrilme prajesi gibi... Estetik sağlam

Avatar
BAYBURTSEVDALISI 6 ay önce

Kararının köprüsünezaman yapılacak sayın genelmüdürüm

Avatar
Ozan 6 ay önce

Resimdeki köprü bahar taşkınlarına geçit verebilecek mi?1968 li yıllarda saray bahçesine su dolmuş. Hatta 90 lı yıllarda cumhuriyet caddesinde 30-40 cm su taşkınlığı vardı.

Avatar
Ahmet 6 ay önce

Keşke önce yaya köprüsü tamaamlansaydı. Ama sonra taş köprü yıkılsaydı. Bir mahalle ordan karşıya geçiyor şimdi baya yürümemiz gerekli. Birde yeni köprüde yaya yolları dar haberiniz olsun.

Avatar
Artık Yeter! 6 ay önce

Bayburtta kaç gündür bazı bölgelerde su sorunu çözülmedi. Çil Çil bölgesindeki sularda ayarsızlık var kaç gündür. Kombilere su basılmıyor. Çamaşır, bulaşık makinaları yetersiz Sudan dolayı uyarı veriyor çalışmıyor. Kombi su çevirmiyor banyo yapamıyoruz. Bırakın köprüyü onu bunu. Şu memlekette Bi su arıtma tesisi bile yok yıllardır. Bayburt ayarındaki bırakın illeri ilçelerde bile böyle sorunlar yok