Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'teşekkür' için geldiği Bayburt'ta coşkuyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘teşekkür’ ziyareti için geldiği Bayburt’ta büyük bir coşku ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'teşekkür' için geldiği Bayburt'ta coşkuyla karşılandı

Bayburt Postası - 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği oy oranı ile Türkiye birincisi olan Bayburt tarihi bir gün yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile geldiği Bayburt’ta Cumhuriyet Caddesinde Bayburtlular’a seslendi. Bayburt’a yapılan yatırımların toplu açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kop Tüneli için 2025 tarihini verdi, Bayburt Gümüşhane Havalimanı için ise kısa bir süre içerisinde faaliyette olacağını belirtti.

28 Mayıs seçimlerindeki neticenin Bayburt’taki miting meydanında kendini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, Emniyet kayıtlarına göre Bayburt’taki mitingi 40 bin kişinin takip ettiğini belirterek, “Şu asaletinize, katılımınıza şahsım, Cumhur İttifakı olarak teşekkür ediyorum” dedi. 

Erdoğan, bu desteğin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde artarak devam edeceğine inandığını ifade etti. 

Recep Kırıcı’nın ‘İçinde salınır sunalar Bayburt’ dizesini okuyarak, Bayburt’a hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yiğitler, kahramanlar otağı, şehitler evliyalar yurdu Bayburt, bahçesi bağı, ırmağı dağı ile cennet bahçelerinden bir bahçeyi andıran Bayburt’um. Vefasından, sevdasından, davasından asla taviz vermeyen zirvelerin şehri Bayburt’um. Bir Bayburt türküsünde ‘Yoktur bu dünyada yârim emsali’ diyor. Bayburtlu kardeşlerimin cihanda emsali yoktur. Vefakârlıkta, gönül yüceliğinde, adam tanımada Bayburtlunun emsali bulunmaz. Bayburt dünyada eşi benzeri olmadığını son seçimlerde bir kez daha gösterdi. 14 Mayıs’ta yüzde 78 ile iki hafta sonra yüzde 82,45’le bizi göreve getirdi. Birinciliği kimseye kaptırmayan Bayburt’a teşekkür ediyorum. Sandıkları patlayan tüm Bayburtlu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz güçlü iradeniz ile her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayburt şahsıma gösterdiği bu teveccühle Türkiye’nin geleceğine sahip çıktı” diye konuştu.

Miting alanını dolduran Bayburtlulara, “31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde Türkiye’ye örnek olacak rekor destek bekliyorum” diyen Erdoğan, “31 Mart’ta da sandıkları patlatıyor muyuz?” diye sorarak, “Maşallah sizinle biz bu yolları çok yürürüz” şeklinde konuştu.

Milli Savunmada Arpalı Kışlasının, İçişlerinde Hükümet Konağı, Acil Çağrı Merkezi ve müze, eğitimde halk eğitim merkezi, okullar ve spor salonları, yüksek öğretimde kampüs alanını, Gençlik ve Spor’da spor kompleksleri ve yurtları, yüzme havuzlarını, sağlıkta Bayburt Demirözü ve Aydıntepe hastanelerini Kırıklar Tepe Barajı’nı hizmete aldıklarını ifade eden Erdoğan, 7 farklı alanda toplam bedelleri 2 Milyar 689 bin TL’yi aşan 36 projenin açılışını yaptıklarını belirtti. 

Türkiye ekonomisine dair konuşan Erdoğan, asgariye ücretliye, işçiye, memura verilen maaş artışlarını hatırlatarak, son olarak emeklilere de yüzde 25 zam yapılacağını belirtti. Erdoğan, tüm kesimlere enflasyon rakamlarının üstünde bir zam yaparak, verdikleri sözü tuttuklarını söyledi.

“Enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” diyen Erdoğan, “Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz. Kirli ellere müsamaha etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız şikayetleri inceliyor. Gerekli işlemler yapılıyor, yapılacak. Hayat pahalılığı ile mücadelemizi sürecek. Maalesef hırsızlar çok hepsine hesap soracağız” şeklinde konuştu. 

Koronavirüs dönemi, Rusya-Ukrayna savaşım ve depremi hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Koranavirüs döneminde çok kötü manzaralar yaşandı, biz suhuletle atlattık. Hiçbir inşamızı sahipsiz bırakmadık. Salgın krizi derken bu kez savaş patlak verdi. Enerji ve gıda fiyatları rekor seviyelere çıktı. Ukranya ile Rusya arasında aramızın bozulmasına müsaade etmedik. İki devlet başkanı ile de yakın diyaloğumuzu sürdürüyoruz. Diplomatik hamlelerimizle yanı başımızdaki savaştan ülkemizi koruduk. Ekonomiye olan etkilerini en aza indirdik. 6 Şubat’ta ülke tarihinin en büyük tabi afetine maruz kaldık. Ülkemiz ekonomisine maliyeti 104 milyar dolar oldu. Bütün bunların altında biz kalkıyoruz. Özellikle sahte muhalefetin oyunlarına gelmeyeceğiz. Biz depremle mücadele noktasında başarılı bir sınav verdik. Enkazları kaldırdık, konteyner kurulumlarını yaptık, inşaat süreçlerimizi kaldırdık. İlk 1 sene içerisinde 310 bin konutu, toplamda 650 bin konut yapacağız. Deprem izlerini tamamen silinceye kadar çalışacağız. Deprem yaralarını sarmadan huzura eremeyiz. Bu felaketin üstesinden 85 milyon olarak hep birlikte geleceğiz. Sevinçlerimizi paylaştığımız gibi acılarımızı da paylaşacağız. Biz bir olursak Türkiye’nin şahlanışına kimse set çekemez. Bayburt’un her zaman olduğu yöne örnek tavır sergileyeceğine eminim.”

Erdoğan, muhalefete de  yüklenerek, “Sırf oy vermediler diye insanları kapı dışarı eden muhalefetten, terör örgütleriyle işbirliği yapanlardan bu millete fayda gelmez. Sabah akşam kavgalarını izlemekten gına geldi. Düne kadar birbirlerine serenat yapıyorlardı. Bugün hakaret ediyorlar. Düne kadar övdükleri kim varsa, bugün hepsini yerin dibine sokuyorlar. Her gün kavga, her gün birbirlerine ayar verme. Tek dertleri koltuklarını korumak. Türkiye’yi bilmezler, dünyayı takip etmezler. Yönettikleri belediyelerde eserin kırıntısına rastlanılmıyor. Rabbim bunların hırsından ülkemizi muhafaza etsin. Bizi ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz. İllerimize hizmete devam ediyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarında Bayburt’a toplamda 15 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını ifade ederek, Bayburt yatırımlarını saydı. 

Erdoğan, Bayburt mitinginde kendisine eşlik eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Bayburtlu olduğunu hatırlatarak, Bayburtluların Türkiye’nin Yüzyılı inşasına katkı sunduklarını kaydetti.

Erdoğan, toplu açılışın ardından, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Kalın sağlıcakla” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’deki mitinge katılmak üzere Bayburt’tan ayrıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan delibalta 11 ay önce

Vah bayburt vay ne aldınız diye sorsam ne dersiniz

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 11 ay önce

İşsizlikle hicbiraçıklamasnibekliyorduk yapmadı

Avatar
garip 11 ay önce

sayın cumhurbaşkanımız kop tüneli için 2025 tarihini verdi fakat bu çalışmayla 2030 dada da biterse iyidir tünel işi bayburt grup un işi değil kasıtlı yapılmıyor vesselam zigana tüneli koptan sonra başladı önce bitti kop tünelinin 5 katı yazık memleketimize baksınlar dışarılardan örnek alsınlar siyasiler bayburt u temsil edenler halk daha ne yapsın türkiye birincisi yaptı sizde işsizliği göçü yatırım yapılan işleri çözün ayrıca sayın belediye başkanımız gelir gelmez cumhurbaşkanımızın resmini indirmişti şimdi belediyeden asmış büyük gelişme var?