Bayburt'ta esnaf odalarından 'perakende yasasında değişiklik yapılması' çağrısı

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnaf sanatkârların korunması için perakende yasasında değişiklik yapılması çağrısında bulundu. Mevlütoğulları, fırıncılara, eczacılara uygulanan nüfusa göre kotanın zincir marketlere de uygulanması gerektiğini belirtti.

Bayburt'ta esnaf odalarından 'perakende yasasında değişiklik yapılması' çağrısı

Bayburt Postası - Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İrfan Karaaslan, Kahveciler, Otelciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Pekmezci, Madeni Sanatkarlar Odası Muharrem Kahraman, Terziler, Berberler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Yunus Çil ve Birlik Genel Sekreteri Şahin Polat'ın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mevlütoğulları, "Artan maliyetlerden dolayı esnafımız sattığı ürünün yerine yenisini alamazken, büyük marketler tedarikçiden daha ucuza sipariş ettiği ürünlerle daha çok kar ediyor" dedi.

Mevlütoğulları, "Sermayesi ve İşletmesi daha küçük olan esnafımız tedarikçiden yüksek fiyattan ürün aldığı için, zincir marketlere göre kar marjı daha düşük oluyor. Oysa yapılacak düzenleme ile firmalar küçük büyük demeden bütün işletmelere aynı fiyattan satış yapmalıdır. Bu şekilde fiyat istikrarı sağlanmalıdır" diye konuştu. 

Söz konusu marketlerin bahçe mobilyaları, eğitim sezonunda kırtasiye ürünleri sattıklarını ifade eden Mevlütoğulları, bu marketlerde teknoloji, tekstil, ayakkabı, kozmetik ve 70-80 meslek grubunun faaliyet alanına giren ünlülerin satıldığını vurgulayarak, piyasada haksız rekabet oluşturduklarını vurguladı.

Mevlütoğulları, "Kendi aralarında oluşturdukları sistemle birbirleriyle rekabet iddiasında bulunan bu marketler daha az kullanılan ve tüketilen kalitesiz ürün ve malzemeleri piyasa fiyatının üzerinde satmaktadırlar. Vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Gelinen süreçte bizim vatandaşlardan ricamız şudur. Bir market idarecisinin Devlet yöneticilerimizi ve vatandaşlarımızı tehdit ettiği bu ortamda, artık komşumuz olan mahalle bakkallarımıza, yerel marketlerimize, nalburlarımıza, Kırtasiyemize, kendi Manavlarımıza kısacası yerel esnafımıza sahip çıkma zamanıdır."

Mevlütoğulları, Bayburt nüfusu göz önüne alındığında ulusal marketlerin sayılarının hayli fazla olduğunu belirttiği açıklamasında, fırıncılara, eczacılara uygulanan nüfusa göre kotanın zincir marketlere de uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emmi 1 yıl önce

Aklınız yeni mi geldi illa birisi bişey demesi mi lazım devletin marketleri bile pahalı yorulduk böyle boş aciklamalardan

Avatar
Ahmet İpek 1 yıl önce

Başkan Saadet Partisi il başkanının yapmış olduğu çağrıya kulak vermiş keşke onada teşekkür etseydi.

Avatar
Bayburtsevdalisı 1 yıl önce

Alımfiatlarinında etiketlere yazılmasılazımki vatandaş iknolsun

Avatar
Safak Güngör 1 yıl önce

Zincir marketlere kota getirilecekse yerel bakkallar manavlar marketler iyi denetlensin, zira dışarıdan gelenlere fahiş fiyatta mal satmakta üzerlerine yoktur.

Avatar
Vatandaş 1 yıl önce

Sorun zincir marketler değil her geçen gün artmaya devam eden enflasyon ve enflasyona cevap veremeyen çalışan maaşlarıdır. Çözüm akılcı politikalarla enflasyonun düşürülmesi ve çalışan maaşlarına gerçek enflasyonun üstünde zam yapılmasıdır