Bayburt'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Bayburt’ta tören düzenlendi. 

Bayburt'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması

Bayburt Postası - Saat 10.45'te Saray Bahçesi'nde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Bayburt Merkez İlçe Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Arif Kalekahyası, törende yaptığı konuşmada, yeni bir dernek olduklarını belirterek, muhtarların daha iyi şartlarda görevlerini yapabilmesi adına çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kalekahyası, 19 Ekim Muhtarlar gününün önemine değinerek, Bayburt'taki tüm muhtarların günlerini kutladı. 

Bayburt Muhtarlar Derneği Başkanı Abubekir Altundaşoğlu ise, ülkede muhtarlık kurumunun kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829 tarihinin yıl dönümünün 2015 yılından itibaren muhtarlar günü olarak kutlandığını hatırlattı. 

Devletin vatandaşa ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarların, halkın rahtalıkla ulaşabileceği insanlar olduğunu söyleyen Altundaşoğlu, muhtarların gününü kutlayarak, günün kutlanmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve programı düzenleyen Bayburt Valiliği'ne teşekkür etti. 

Törene, Bayburt Vali Yardımcısı Göksel Yüksel, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polatimur, siyasi parti temsilcileri ve mahalle ve köy muhtarları katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.