Bayburt Saat Kulesi'nin restorasyonunda sona doğru

Bayburt Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmasında sona yaklaşılıyor.

Bayburt Saat Kulesi'nin restorasyonunda sona doğru

Bayburt Postası - Bayburt'ta Cumhuriyetin bir simgesi olarak yükselen Tarihi Saat Kulesi'nde Bayburt Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon çalışmasında sona geliniyor. 

Cumhuriyetin ilanından bir gün sonra 30 Ekim 1923 tarihli Bayburt Belediye Meclisi'nde Kamil Alp, Tevfik Çoruh ve Hamit Dönmez'in ortak teklifi ile yapımına başlanan ve 29 Ekim 1924 yılında tamamlanan Bayburt Saat Kulesi, 98 yıllık yorgunluğun ardından Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve mevcut Belediye Meclisinin kararı ile restorasyon çalışmasına tabi tutuldu.  

Haziran ayında başlanan ve 4 aylık bir süre verilen restorasyon çalışması ekim ayında sona erecek. Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümünde 29 Ekim 2022 gününde açılışı yapılacağı düşünülen Bayburt Saat Kulesi, yenilenmiş hali ile Bayburt'ta zamanın tanığı olarak hizmet vermeye devam edecek. 

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Saat Kulesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 2 yıl önce

Sayın başkan seçimde tunel projesi açıklamıştı. Ne zaman başlayıp sözünü tutacak.

Avatar
Sadi 2 yıl önce

TOKİ konutları önündeki yaya kaldırımlarına eşya bırakan (masa,sandalye,motorsiklet,çöp kovası, paspas) esnafın kulakları ne zaman çekilip onlara ceza yazılacak, zabıtalar kaldırım işgallerine ve çevreyi kirletenlere ne zaman ceza yazacak. Bu insanlar kendi bildiklerini yapmaya devam ederlerse herkese kapı açılır. Denetim, denetim, denetim kesin kesin şart.