Bayburt Saat Kulesi'nde Azerbaycan Bayrağı

Bayburt’un tarihi sembollerinden Saat Kulesi'ne, Ermenistan ile savaş halinde olan soydaşlarımıza destek için Azerbaycan bayrağı ile ışıklandırıldı.

Bayburt Saat Kulesi'nde Azerbaycan Bayrağı
Bayburt Postası - Rus işgali ve Ermeni çetelerinin zulmü karşısında 1916’da muhacir olarak Anadolu’nun iç kesimlerine göç eden ve işgalin ardından döndükleri memleketlerinde Çorum’daki saat kulesinden esinlenerek Bayburtlu taş ustaları tarafından 1924’te yapılan Tarihi Saat Kulesi'ne Azerbaycan bayrağı yansıtıldı.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, yaptığı paylaşımda, "Tek millet, iki devlet. Bayburt olarak soydaşımız Azerbaycan'ın haklı mücadelesini destekliyor, Bayburt Saatkulesi'ne Azerbaycan Bayrağı yansıtarak onlarla beraber olduğumuzu vurguluyoruz. 'Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Turan.'" ifadelerine yer verdi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.