Başkan Pekmezci, SONAR'ın anketinde üçüncü

Korona süreci nasıl yönetildi? En başarılı 15 belediye başkanını belirleyen anket yayımlandı.

Başkan Pekmezci, SONAR'ın anketinde üçüncü
Bayburt Postası - SONAR Araştırma Şirketi tarafından büyükşehirler hariç 51 ildeki korona sürecini en başarılı yöneten belediye başkanları anketi yaptı. 15 belediyenin bulunduğu listede zirvede AK Parti'li Rize Belediye Başkanı, ikinci sırada CHP'li Bolu Belediye Başkanı, üçüncü sırada ise Bayburt Belediye Başkanı yer alıyor.

Koronavirüs salgını ülkemizde can almaya devam ederken, neredeyse her gün alınan tedbirlere bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşların pandemi döneminde her türlü ihtiyaçlarını ve işlerini daha pratik bir şekilde halledebilmeleri, valilik ve belediye başkanlıklarının başarılı hizmet anlayışıyla mümkün olabiliyor. Bu noktada, yaptığı anketlerle siyasi arenadaki değişimleri gözler önüne seren SONAR Araştırma, koronavirüs sürecini başarılı bir şekilde geçiren belediye başkanları anketini yayımladı.

Ankette, büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanları ile İstanbul dışındaki 137 ilçe belediye başkanı değerlendirildi. Salgın döneminde başarılı belediye başkanlarını belirlemek için kamuoyunun nabzını tutan anketin sonuçları dikkat çekici oldu. Büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanları ile İstanbul dışındaki 137 ilçelerde yapılan ankette, seçmenlere yöneltilen sorular eşliğinde başarılı ilk 15 ve ilk 10 belediye başkanlarının listesi belirlendi.



EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ'DEN

Yapılan ankette vatandaşlara, "Genel olarak düşündüğünüzde, korona döneminde ilinizin Belediye Başkanı sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır?" diye soruldu. Çıkan sonuçlara göre başarılı bulunan il belediye başkanları arasında yüzde 66'lık oran ile ilk sırada AK Parti'li Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yer aldı. Metin'i takip eden ikinci isim ise yüzde 65,6'lık oran ile CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 62,2'lik oran ile MHP'li Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci var.

AK PARTİ VE CHP'Lİ BELEDİYE SAYISINDA DENGE VAR

Büyükşehirler dışında kalan 51 il için yapılan "en başarılı 15 belediye başkanı" anketinde; ilk sırada olan AK Parti'den 6 belediye bulunuyor. CHP de 6 belediye ile listede yer alırken; MHP'nin 15 kent içerisinde başarılı bulunan sadece 3 belediyesi oldu.

Pekmezci, teşekkür etti

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hükmü Pekmezci Covid-19 pandemisi döneminde ekip halinde başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yaptığı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz şehrimizde adım adım gerçekleştirdiği yıkama çalışmalarıyla, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetleme çalışmalarıyla kısacası tüm ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla hep beraber başarılı işlere imza attık. Bu vesile ile başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize ve tüm personelimize bu süreçte yaptıkları çalışmalar için ve çalışmalarımızı takdir eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşları alınan tedbirlere titizlikle uymaları gerektiği konusunda da uyaran Pekmezci “tedbirlere dört elle sarılmalıyız. Unutmayalım ki virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değil bu pandemiyi hep beraber bertaraf edeceğiz ve Allah’ın izniyle bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Uymamız gereken kurallar basit Temizlik, Mesafe, Maske .” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Enver 4 yıl önce

İstanbul'un küçük bir ilçesinin küçük bir mahallesi kadar nüfusu olmayan bir şehri hangi ölçütlerle 3. yapmışlar.
Oysa nüfusunun küçüklüğüne oranla corona rekoru kıran bir il.
Aynı zamanda Ankara,İstanbul gibi büyük şehirlerin miletten topladığını millete dağıtmasını da hükumet engellemişti.
Sonar son zamanlarda inanılmaz manipülasyon yapmaya çalışıyor lakin Anadolu çocukları yemiyor.

Avatar
öz bayburt 4 yıl önce

kovid 19 konusunda başkan gerçekten duyarlı davrandı ve davranmaya devam ediyor dışardan gelen gurbetçiler bayburt u haşladı gerçek olan bu bizim başkandan beklentimiz bayburta iş imkanı sağlaması insanlar işsiz iş arıyor geleli bir icraatını görmedik ne kurum içerisinde memnun olan yok kurum amirlerinden ama yerlerinde devam ediyorlar su fiyat farkları kalkmamış hala adalet istiyoruz çöpler alınmalı sokaklarda esnaf kaldırımı kesmiş gezilmiyor vs sorunlar çözüm bekliyor

Avatar
kenan 4 yıl önce

Bayburt bu hastalığıda atlatır inşAllah belediye başkanımızdan memnunmusunuz anketi olaydı daha güzel olurdu bence şu anda halk çok kızgın hele ülkücüler öfkeli acil dertlere çözüm olmalı başkan geldiği günden beri hayal kırıklığı

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Anketi kiminle yapmışlar acaba çok merak ettim de

Misafir Avatar
asels 4 yıl önce @Bayburtlu

ciddiye alınıp size sorulmadığı kesin...

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
öz bayburtlu 4 yıl önce @Bayburtlu

seni adamdan sayıp sormamışlar mı.çok merak ettim de

Beğenmedim! (6)
Avatar
Mustafa Suphi 4 yıl önce

Ordinaya cevap;

bu halk eleştiri yetisini senin dediğin gibi kaybetmiş olsaydı, Hükmü beyin o makamı rüyasında görürdü. 50 tane siyasi aktörü herkes biliyor, sen şu hükmü beyin verdiği 50 vaadini say, bir de bak bakalım 2 tanesini yapmış mı, ikinci yıla giderken?

Avatar
Emmi 4 yıl önce

Hiç güleceğim yoktu nüfusa göre patlama olmuş vakada başarılı ilginç.

Misafir Avatar
ordina 4 yıl önce @Emmi

Neye gülüyorsunuz beyfendi . Başkan mı patlattı vakaları.

16 yıldır eleştirme yetisini kaybetmiş olan Bayburt halkına Hükmü beyin başkan olması ile beraber ne hikmetse bir sorgulama yetisi geldi.

Bayburtta Hükmü beye gelinceye kadar senin gülmekten katılacağın 50 tane siyasi aktör sayarım ben sana .

Beğenmedim! (2)
Avatar
Bayburt 4 yıl önce

At koskoca tay doğurur çıkı çıkmaz. Tavuk küçük bir yumurta yumurtlar ortalığı velveleye verir.

Avatar
Mr burt 4 yıl önce

Rabbim yar ve yardımcınız olsun başkanım