Bayburt Postası - İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse, patates hasadı yapan çiftçileri yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Köse, Bayburt'un Çayıryolu ve Tomlacık köylerinde bulunan üreticilere kolaylıklar diledi ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
Bayburt tarımında önemli bir yere sahip olan patatesin, üreticiler için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade eden Köse , Bayburt'ta yetişen patatesin lezzet ve aroma açısından yüksek kaliteye sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca patatesin satışında herhangi bir sorun yaşanmadığını da dile getirdi.
Müdür Köse'nin verdiği bilgilere göre, il genelinde toplam 5 bin 275 dekar alanda patates üretimi yapılıyor. Köse, 2025 üretim sezonunda hastalık ve zararlılar açısından önemli bir sorun yaşanmadığını belirterek , ortalama 5 ila 5,5 ton arasında verim elde edildiğini kaydetti.
İl Müdürü Ebubekir Köse, 2026 yılında ekim alanlarının artırılarak patates üretiminin sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.