Baksı Müzesi'nde 'Sonsuza Dek Cumhuriyet' sergisi açıldı
Baksı Müzesi'nde 'Sonsuza Dek Cumhuriyet' sergisi açıldı
İçeriği Görüntüle

Bayburt Postası - Sergi, 15 Ekim 2025 Salı günü saat 12:30’da Artweeks Akaretler – Sıraevler B1-7 Rezidans (2. Kat)’ta sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Gelir, Kadın Eğitim Merkezi'ne Aktarılacak

Bu özel serginin en dikkat çekici yönlerinden biri, sosyal sorumluluk taşımasıdır. Sanatçı Hüsamettin Koçan'ın eserlerinin satışından elde edilecek tüm gelir, Bayburt’ta yapımı devam eden Baksı Kadın Eğitim Merkezi’ne aktarılacak.

Bir gönüllülük projesi olarak hayata geçirilen bu merkez, kadınların eğitim, üretim ve tasarım yoluyla ekonomiye ve sosyal yaşama etkin bir biçimde katılımını hedefliyor. Bu yönüyle sergi, sanatın toplumsal kalkınmaya sağladığı desteği bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bayburtlu kadınların hikâyelerinin sanat yoluyla anlatıldığı "İçeriden Dışarıya" sergisi, Artweeks İstanbul'un önemli etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.