Bayburt Postası - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri sergi ile başladı. Etkinlikler kapsamında Taşhan'da açılan '21 Şubat Resim ve Fotoğraf' sergisinde Ermeni mezalimini anlatan arşiv fotoğrafların yanı sıra ressam ve fotoğraf sanatçılarının karma sergisi yer aldı.


 
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide Bayburt Belediyesi arşivinde yer alan Ermeni Mezalimi fotolarının yanı sıra sanatçılar Salih Cengiz, Feridun Hacıhasanzade, Yüksel Akdaş, Recep Koçhan, Yüksel Yılmaz, Merve Nur Develi, Mehmet Emin Arsalan, Hasan Basri Akdaş, Nermin Tetik ve Ülkü Koçan'a ait eserler yer aldı. Sanatçılar sergiyi gezen davetlilere eserleri hakkında bilgiler verdi. 

Öte yandan 21 Şubat Resim ve Fotoğraf sergisi ile başlayan kurtuluş programı şöyle:

14.00 Cirit Müsabakası (Bayburt Belediyesi Cirit Sahası)      
16.00 Ermeni Meselesi Konulu Konferans Konuşmacı: Mustafa Çalık (Şair Zihni Kültür Merkezi)
18.00 Kurtuluş Yemeği (Öğretmenevi)
19.00 Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü 
Başlangıç: Sıla Kent Önü
Bitiş: Şehit Osman Tepesi Bayburt Şehitliği

21 Şubat Pazar
10.30 Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması
11.00 Şehit Belediye Başkanı Hafız Süleyman’ın Kabrini Ziyaret ( Ulu Camii Yanı)
11.15 Mevlid-i Şerif (Ulu Cami – Yakutiye Camii)
12.30 21 Şubat Kayak ve Kızak Kupası Yarışları (Kop Dağı Kayak Tesisleri) (Gençlik Hiz. ve Spor İl Müd. ve BEKDER’in Katkılarıyla)
14.00 21 Şubat Kayak ve Kızak Kupası Yarışları Kupa Töreni (Kop Dağı Kayak Tesisleri)