Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayburt genelinde 2014 yılı üretim sezonunda kuraklıktan etkilenen  903 çiftçinin  Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üretimde en az yüzde 30 düşüş yaşandı"

"2014/6355 sayılı, Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek ve Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamındaki düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar, 13 Mayıs 2014 tarih ve 28999 sayılı Resmi Gazete ‘ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu karar kapsamında İl ve İlçe Hasar Tespit Komisyonları toplanmış ve İlimiz genelinde 2014 yılı üretim sezonunda “Tarımsal Kuraklık” oluştuğu ve Yem Bitkileri ve Hububat üretiminde en az yüzde 30 oranında düşüş meydana geldiğini tespit etmiştir."

"Düşük faizli kredi borçları bir yıl süreyle ertelendi"

"İlimizde, 2014 yılı üretim sezonunda şekillenen kuraklıktan etkilenen ve il ve ilçe hasar tespit komisyonlarına başvuran merkez ilçede 613 çiftçi, Aydıntepe ilçemizde 84 çiftçi ve Demirözü ilçemizde 206 çiftçi olmak üzere toplam 903 çiftçimizin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamındaki düşük faizli kredi borçları, bir yıl süreyle ertelenmiştir."