Bayburt Postası - İl genelindeki sağlık çalışanlarına, Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) kapsamında kapsamlı bir eğitim verildi.
Yenidoğan bebek ölümlerinin önüne geçilmesini amaçlayan bu eğitimde , doğumda solunumu olmayan yenidoğanların yaşama döndürülmesi ve stabilize edilmesi için gerekli bilgi, beceri ve ekip çalışması konularına odaklanıldı. NRP programının, bebek ölümlerinin azaltılmasında önemli rol oynadığı belirtiliyor.
Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen program , Sağlık Bakanlığına bağlı NRP eğitimcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim hem teorik hem de uygulamalı kısımlardan oluştu.
Eğitime, il genelindeki sağlık tesislerinde görev yapan ve yenidoğanla ilk teması sağlayan sağlık çalışanları katıldı. Sağlık personeli, simülasyon temelli uygulamalarla yenidoğan canlandırma sürecine ilişkin becerilerini pekiştirme imkanı buldu.






