'Goruğ’un son mirası da satıldı!

Bayburt Postası - Bayburt merkezde en değerli arazilerden biri olarak gösterilen Çoruh Nehri kıyısının bir bölümü satıldı. Geçmişte Millet Bahçesi olarak bilinen dev yeşil araziden kalan ve küçük bir miras olarak Çoruh kıyısında unutulan eski İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu alan özelleştirildi.

'Goruğ’un son mirası da satıldı!

Geçmişte Millet Bahçesi olarak bilinen dev yeşil araziden kalan ve küçük bir miras olarak Çoruh kıyısında unutulan bu arazi, çorak bir araziye dönüşmesine rağmen kamuya ait bir alan olduğu için geri dönüşü mümkündü… Artık değil… Bayburt Postası - Bayburt merkezde en değerli arazilerden biri olarak gösterilen Çoruh Nehri kıyısının bir bölümü satıldı. Geçmişte Millet Bahçesi olarak bilinen dev yeşil araziden kalan ve küçük bir miras olarak Çoruh kıyısında unutulan eski İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu alan özelleştirildi.

Çorak bir araziye dönüşmesine rağmen kamuya ait bir alan olduğu için geri dönüşü mümkün olan arazi hakkında ilk adım geçtiğimiz yıl atılmıştı.

Daha önce Bayburt Belediyesi tarafından belediyenin kıt olan imkânlarını artırmaya yönelik üretilen projelerden biri olarak gündeme gelen ve lüks daireleri içeren bir konut projesi ile imara açılan eski İtfaiye Müdürlüğü’nün arazisi ihaleyle özelleştirildi.

Çoruh Nehri’ne sıfır olduğu için ender bulunan ve Bayburt Belediyesi’ne ait eski taşınmazların bulunduğu alan için gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. Edinilen bilgiye göre, daha önce Bayburt Belediyesi tarafından imara açılan ve konut projesi oluşturularak kat karşılığı satılması planlanan arazi, 3 milyon 365 bin lira muhammen bedel ile satışa çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale ile satışı yapılan arazinin sahibi işadamı Hayri Tekin oldu. Yaklaşık 9 dönümlük bir alanı kapsayan arazinin satış bedeli ise ihale sonucunda 3 milyon 550 bin lira olarak belirlendiği ileri sürüldü. Bayburt Belediyesi tarafından açılan ve kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihaleye sadece 2 kişinin başvurduğu belirtildi.

İhale sonucu en yüksek teklifi veren işadamı Hayri Tekin, 3 milyon 550 bin lira karşılığında 8 bin 400 metrekarelik arazinin sahibi oldu.

180 adet daire karşılığında verilecekti

Geçtiğimiz yıl Bayburt Belediyesi tarafından açıklanan ve belediyeye kaynak yaratmak amacıyla satışa çıkarılması hedeflenen eski İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu 8 bin 400 metrekarelik alanın üzerine lüks dairelerin inşa edileceği açıklanmıştı. Projeyle birlikte gelir kaynağının yanı sıra Bayburt’a modern bir görüntü kazandırmayı da hedefleyen Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bizim görevimiz bize devredilenleri en iyi şekilde değerlendirmektir. Bayburt Otogar(eski) alanında kocaman bir bina var, alt katlar tamamen boş durumda." demişti.

Açıklamasında, Bayburt Belediyesi’nin en kısa zamanda kaynak üretmesi gerektiğine vurgu yapan Polat, “Acil ve daha rantabl kaynak üretme adına da İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu alana yeni bir proje hazırlıyoruz. Orada bizim 8 bin 400 metrekare arsamız var. Bu arsamızı kat karşılığı planımızı projemizi teknik şartnamesini hazırlatmak suretiyle kamuoyuna sunacağız. İhale yapacağız. Bu konuda teklif alacağız. 50, 60 veya 70 daire. En fazla daire karşılığı o arsayı vereceğiz. Oradaki daireleri mümkün olduğunca lüks yapacağız. Büyük şehirlerde lüks daire adına ne varsa, hepsi orda yer alacak. Mesela orda kapalı ısıtmalı otoparkımız olacak veya bay – bayan yüzme havuzu olacak. Yeteri miktarda açık alan olacak. Yüzde 51’i yapılaşmaya tabi tutulacak. 180 adet daire 2+1’den 5+1’e kadar bütün malzeme lüks olmak kaydıyla orda daireler üreteceğiz ve bunları da satacağız” diye konuşmuştu.

Diğer yandan arazinin satışı ile ilgili taraflardan herhangi bir açıklama yapılmazken, Çoruh Nehri kıyısında yer alan yaklaşık 8 bin 400 metrekarelik alanın hangi amaçla kullanılacağı şimdiden merak konusu oldu.

Anahtar Kelimeler:
Goruğ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.