Liderlerin miting karneleri

Başbakan Erdoğan 56 ilde, CHP lideri Kılıçdaroğlu 60 ilde, MHP lideri Bahçeli ise 47 ilde miting düzenledi...

Liderlerin miting karneleri

Liderler yerel seçim öncesi yoğun mesai harcadı. AK Parti lideri Başbakan Erdoğan 56 ilde, CHP lideri Kılıçdaroğlu 60 ilde, MHP lideri Bahçeli ise 47 ilde miting düzenledi.

Erdoğan: Bayburt’a gelmedi, 56 il ve 6 ilçede konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sürecinde Bayburt’a gelmedi. 56 il ve 6 ilçede miting yaptı.

Erdoğan, mitinglerine 22 Şubat’ta Sivas ve Yozgat ile başladı. Erdoğan 56 ilin dışında 2’si Ankara, 4’ü İstanbul’da olmak üzere 6 ilçede de miting yaptı. Erdoğan günde iki ilde miting yaparken bu sayı bezen 3 ile çıktı. Erdoğan’ın yerel seçim sürecinde toplam 64 ilde miting yapması planlanmıştı. Ancak, Erdoğan’ın ses rahatsızlığı nedeniyle Konya ve Kayseri mitingleri iptal edildi. Mitinglerin ana gündem maddesini ise dinlemeler oluşturdu. Erdoğan mitinglerde dinlemeler nedeniyle Fethullah Gülen, CHP ve MHP’ye sert eleştiriler getirdi.

AK parti Seçim Koordinasyon Başkanı Mustafa Ataş, Erdoğan’ın 56 ilde miting yaptığını belirterek, “Gayet güzel mitingler yaptık. Bundan önceki seçimlerde olmayan hava vardı. Çok daha fazla katılım oldu” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bayburt’a gelmedi, 60 ilde, 76 miting yaptı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat’ta resmi olarak başlattığı seçim çalışmaları kapsamında 60 ilde 76 miting yaptı. Bayburt’u seçim programına almayan Kılıçdaroğlu, 28 Şubat’ta çalışmalarına Çanakkale’den başladı ve şu kentlerde mitingler yaptı:

Yalova, Bursa, Eskişehir, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Rize, Artvin, Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, Adana, Malatya, Mersin, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Çorum, Amasya, Sinop, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Kırşehir, Karaman, Antalya, Konya, Tunceli, Elazığ, Muğla, Afyonkarahisar, Tokat, Sivas, Gaziantep, Adıyaman, Manisa, İzmir, Aydın, Yozgat, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Balıkesir, Hatay, Bartın, Ankara ve Bilecik.

Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da olan ve düşük oy aldığı 21 ilde ise miting yapmadı. Kılıçdaroğlu, 8 kez gittiği İstanbul’un 19 ilçesinde, 3 kez gittiği Manisa’nın ise 9 ilçesinde konuştu.

Bahçeli: Bayburt dahil 47 ile gitti, ilçeleri çok önemsedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim kampanyası sürecinde 47 ile gitti. Bunlardan biri de ilimiz Bayburt’tu.

Çalışmalarına 20 Ocak 2013 günü Bilecik’in Söğüt ilçesinde başlayan Bahçeli, illerde büyük şehir mitingleri düzenlemek yerine bölgesel mitingleri tercih etti. Bahçeli, daha çok ilçelerde küçük topluluklarla yüz yüze iletişim kurdu. Benzer stratejiyi 1999’daki propaganda sürecinde hayata geçiren Bahçeli, başarılı sonuç almış ve MHP’yi iktidar ortağı yapmıştı. Bahçeli, seçim kampanyası sürecinde MHP’nin dokuz ışığını temsilen Bursa, İzmir, Adana, Erzurum, Konya, Elazığ, İstanbul, Samsun, Ankara’da “Milli Değerleri Yaşa ve Yaşat” adlı miting yaptı.

MHP’nin oy deposu olarak bilinen ve Ak Parti’ye kaptırdığı bölgelere odaklanan Bahçeli, ilçeler ve hatta davet edildiği köylere dahi uğradı. Kayseri, Yozgat, Tokat gibi MHP’nin eskiden kaleleri olarak bilinen illeri karış karış dolaştı.

Kamalak: Bayburt'ta son mitingi yapan lider oldu

Bayburt'ta bu seçimin son mitingini yapan Mustafa Kamalak, genel olarak seçimin aktif liderlerindendi. İl ve ilçe miting sayıları henüz parti resmi sitesinde yayınlanmadığı için yer veremiyoruz.

Destici: Bu seçimde Bayburt'a uğrayan 3 liderden biri oldu

Bayburt'ta bu seçimde miting yapan 3 liderden biri oldu. İl ve ilçe miting sayıları henüz parti resmi sitesinde yayınlanmadığı için yer veremiyoruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.