Prag Büyükelçiliği'nde 'Nosrta Ödülü' resepsiyonu

Avrupa Birliği Kültür Mirası Europa Nostra Ödülünü Prag zirvesinde alan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni tebrik etmek için Prag Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi.

Prag Büyükelçiliği'nde 'Nosrta Ödülü' resepsiyonu

Bayburt Postası - Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Europa Nostra Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Ulusal  Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve çalışma ekibi ile Prag’da yaşayan iş insanları katıldı.

Büyükelçi Egemen Bağış yaptığı konuşmada, “Avrupa Birliği Kültür Mirası zirvesi bu yıl Prag’da yapıldı.Zirvede ülkemizi temsil eden ve kültür mirasımıza yaptığı olağanüstü katkılar nedeniyle ödül Alan Kenan Yavuz Etnografya müzemizi tebrik ediyorum.Bayburt ülkemizin en küçük ili ancak kadim kültürü ile ülkemize yaptığı büyük katkılar ile bilinen bir ilimiz.Kenan Yavuz doğduğu topraklarda bir müze inşa etmiş ve ödül üstüne ödül alarak bizi gururlandırıyor.Bu akşam tarihi büyükelçilik rezidansımızda misafirlerimiz ile birlikte bu başarıyı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Europa Nostra Başkan Yardımcısı Dr. Guy Clausse ise, “Europa Nostra olarak Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni, yerel halk ile güçlü birlikteliği, kültürel aktiviteleri ve kolleksiyonu ile öne çıkan özgün bir proje olduğu için ödüllendirdik. Çalışmaları ile göç veren tüm bölgelere örnek bir proje. Böylesine önemli bir kültür mirasını temsil eden müzeyi ödüllendirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yavuz Ailesi ve Prag'da yaşayan iş insanlarının katıldığı resepsiyon Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Furkan Yavuz’un yaptığı sunum ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.