Sıra ayıbın büyüğünde

2007'de hiçbir gerekçe gösterilmeden trabzanları ve merdivenleri kaldırıldığı halde giriş kapısı olduğu gibi bırakılan Hükümet Konağı’nın eski girişi yeniden açıldı.

Sıra ayıbın büyüğünde

Bayburt Postası - Hükümet Konağı yeniden çift yönlü işlemeye başladı. 2007'de hiçbir gerekçe gösterilmeden trabzanları ve merdivenleri kaldırıldığı halde giriş kapısı olduğu gibi bırakılan Hükümet Konağı’nın eski girişi yeniden açıldı.

Hükümet Meydanı’nın otoparka dönüşüyle birlikte tartışmalara konu olan ve sadece tek yönden giriş yapılan Hükümet Konağı binası, ön tarafına merdiven yapılarak yeniden çift yönlü işlemeye başladı.

İçerisinde Nüfus Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi resmi kurumların bulunduğu binaya Bayburt Valiliği SYD Vakfı Müdürlüğü de taşındı.

Öte yandan, Hükümet Meydanı’nın otoparka dönüşünün ardından büyük bir tepki çeken ve ilginç görüntülere sahne olan Atatürk Anıtı ve çevresi ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor.

Bayburt merkezde bulunan ve en uğrak alanlardan birinin otoparka dönüşüne anlam veremeyen vatandaşlar, bu yanlış uygulamadan ne zaman vazgeçileceğini ise merak ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar, Türkiye’de hatta dünyada böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyerek, “Bu tarihi bir sorumsuzluktur. Türkiye’de hatta dünyada benzer bir uygulama yoktur. Dışarıdan gelen vatandaşlara karşı Bayburt’un turizmini ön plana çıkarmaya hevesliysek, önce şehir merkezinden başlamak gerekir.” şeklinde tepki gösterdi.

İlgili haber: Bu kaçıncı değer yağması?


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.