Miralay Sabri Bey'in Kabri ile İffet Anıtı'na 105. Yıl Ziyaretleri

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 105. yıl etkinlikleri kapsamında Kop Savunması şehitlerinden Miralay Sabri Bey kabri başında anıldı. 

Miralay Sabri Bey'in Kabri ile İffet Anıtı'na 105. Yıl Ziyaretleri

9. Piyade Tümen Komutanı Miralay Sabri Bey, Kaleardı mahallesindeki kabri başında dualarla anıldı. Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kabrinin yıllar sonra ortaya çıkarılmasına ve yapılmasına vesile olduğu Şehit Miralay Sabri Bey'in hayatı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Kutlama programı kapsamında daha sonra Ermeni mezalimi sırasında Yukarı Kırzı köyünde namuslarını korumak için çocuklarıyla birlikte 40 metrelik su kuyularına atlayarak şehit olan kadınların onuruna yapılan 'Şehit Kadınlar İffet Anıtı'na' gidildi. Burada Aydıntepe İlçe Müftüsü Mustafa Kabaoğlu tarafından dualar edildi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, "Tarihiyle, kültürüyle, kaliteli insan yapısıyla çok özel bir yere sahip bu köydeyiz. Bu köyde geçmişte Ermeni mezalimi olarak anılan olaylar gerçekleşti. Bu olaylardan sonra birçok Türk kadını burada onur ve şerefi için kuyulara atladılar ve kuyular marifetiyle hayatlarına son verdiler. Biz de onları bugün hayırla, rahmetle, minnetle yad etmek için toplandık. Biz onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Devletimizin, milletimizin bekası için geçmişte verilen mücadelede şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ayrıca ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle şehit olanları rahmetle anıyoruz. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı Yukarı Kırzı köyünden rahmetle anmak istiyorum, onların da şahadetini Allah kabul etsin. Ayrıca Yukarı Kırzı köylülerimize tarihlerine, geçmişlerine sahip çıktıkları için de teşekkür ediyorum" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.