Kobal'dan Burç'a cevap

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, bir yazılı açıklama ile MHP'ye cevap verdi.

Kobal'dan Burç'a cevap
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, bir yazılı açıklama ile MHP'ye cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç tarafından yapılan açıklamayı hedef alan Kobal, MHP'nin koalisyon görüşmelerinde hiç bir şartı kabul etmediğini belirterek, "MHP İl Başkanı basın açıklamasında hakaret ve iftiralar savuracağına Bayburtlulara bunların izahını yapsın, seçimden bu yana MHP bu ülkeye ne kattı, seçildiğinden beri MHP Milletvekili Bayburt’a ne yaptı, onları anlatsın" dedi.
   
MHP'nin koalisyon görüşmeleri ve seçim hükümeti görüşmelerinde 'hayırcı' bir tavır aldığını söyleyen Kobal, şu açıklamayı yaptı: 

"Yeni bir seçim sürecine giriyoruz. 1 Kasım’da halkımız tekrar iradesini sandığa yansıtacak. 7 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde milletimiz sandığa yansıttığı irade; hiçbir partiye tek başına iktidar yetkisi vermedi.  Seçim sonrası koalisyon görüşmelerinde özellikle MHP Genel Başkanının kendi tabanını da hayrete düşürecek şekilde her şeye hayır’cıpolitikası sonucu koalisyon kurma ümitlerini tükendi ve Cumhurbaşkanı yetkisi ile ülkemizde tekrardan bir seçim yapma zorunluluğu doğdu." 

"AK Parti - MHP koalisyonuna hayır dedi"

"MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu süreçte takındığı tavrı kısaca özetlersek;

- MHP lideri seçim akşamı yaptığı açıklamada “en erken seçim ne zaman olacaksa o zaman seçim olsun” dedi, ama koalisyon seçenekleri tükenip de erken seçim gündeme gelince bu söylediğini çiğneyerek “erken seçim zehirdir” dedi.

- AK Parti ve MHP tabanının makul gördüğü, şu sıkıntılı süreçte belki de en uygun alternatif olan, AK Parti - MHP koalisyonuna hayır dedi. 

- İlk başta “biz devleti zaafa uğratacak hiçbir formülde olmayız, devleti hükümetsiz bırakmayız, taşın altına elimizi değil, bedenimizi koyarız, gerektiğinde azınlık hükumetine destek oluruz” dedi. Sonra kurulacak bir azınlık hükumetine yine “hayır” dedi.

- Tüm koalisyon seçeneklerinin bitmesinden sonra, Meclisin olağanüstü toplanarak erken seçim kararı almasına da “hayır dedi.

- 45 günlük süresinin dolmasının ardından Cumhurbaşkanının seçim kararı ile beraber kurulacak geçici seçim hükumetine bakan vermeye de “hayır” dedi. Hele bu tavrı ile MHP, “aynı cümle içine bile girmem” dediği HDP’yi hükumete taşıyan payanda oldu."

“Bize ne gerek var Türkiye”

"Milletimiz bu süreçte, her türlü koalisyon seçeneğine, azınlık hükumetine, erken seçime, geçici erken seçim hükumetine “hayır” diyen bir Genel Başkana şahit oldu. Bu Genel başkan, 28 Şubat sonrası, Rahşan Ecevit’in camiasına yaptığı hakaretlere rağmen Bülent Ecevit’te, Apo’nun idam edilmemesine, banka hortumlamalarına, devaluasyonlara, krizlere, müslümanlara yapılan zulümlere koşulsuz evet diyen, bir Genel Başkan’dı üstelik. Siyasi partiler hükumet olmak için, ülkeyi yönetmek için halktan oy isterler. 7 Haziran’da MHP’ye oy vermiş seçmene oylarını nasıl israf ettiğini, onların sandıkta verdiği güçle nasıl devlette kriz yarattığını, HDP’yi hükumete nasıl taşıdığını aziz milletimizin ve Bayburt’lu hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. MHP’nin 7 Haziran’daki sloganı “bizimle yürü Türkiye” idi, artık 1 Kasım seçimlerinde de sloganları “bize ne gerek var Türkiye” olur."

"MHP bu ülkeye ne kattı"

"MHP İl Başkanı basın açıklamasında hakaret ve iftiralar savuracağına Bayburt’lulara bunların izahını yapsın, seçimden bu yana MHP bu ülkeye ne kattı, seçildiğinden beri MHP Milletvekili Bayburt’a ne yaptı, onları anlatsın."   

"Allah'ın izni ile bu sefer terörün başı ezilecektir"

"Seçimden sonra HDP ve PKK’nın çözüm sürecinin bittiği açıklamaları, yeniden silahlı mücadeleye başlama kararları, halkı sokağa çağırmaları ortada iken, Suruç’ta katliam yaşanmışken, Ceylanpınar’da iki tane polisimiz yataklarında uyurken haince şehit edilmişken, TSK IŞİD’e, PKK’ya operasyonlara başlamasa mıydı? Devletlerin büyüklüğü sabrı ile ölçülür, nasıl ki çözüm sürecinde yapılan provakasyonlara devletimiz sabrederek, metanetle milli birlik ve kardeşlik sürecini devam ettirdiyse, bunu istismar eden hainlere o kadar şiddetle cevap vermeye muktedirdir. Artık Türk Silahlı Kuvvetlerimiz lojistik ve istihbarat olarak dışa bağımlı bir ordu değildir ve Allah'ın izni ile bu sefer terörün başı ezilecektir. Ama bu hassas durumda bile sergilenen MHP’nin çirkin siyasi tutumunu yine halkımızın takdirine bırakıyorum. Bu sıkıntılı günler geçecek ama MHP, düşmanı sevindiren Silahları Kuvvetlerimizi rencide eden siyasetinin hesabını veremeyecektir."

"Naci Ağbal arı gibi çalışıyor"

"Biz AK Parti teşkilatı olarak işimize bakıyoruz. 1 Kasım’da seçime hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sayın Milletvekiliz Sayın Naci Ağbal arı gibi çalışıyor, bunu vatandaşlarımız da görüyor ve takdir ediyor. Seçim sonrası daha hükumet teşekkül etmemişken Sayın Naci Ağbal’ın Bayburt’a kazandırdıkları ortada, bu yapılan hizmetleri halkımız takdir ediyor, çok güzel geri dönüşleri alıyoruz. Bizim afaki nutuklar ile havanda su döven açıklamalar ile geçirecek boş vaktimiz yok, biz Bayburt’a ne kazandırırız, halkımıza daha nasıl hizmet getiririz onun derdindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm şehitlerimiz ve Artvin’de meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm Bayburt halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birbilen 9 yıl önce

Başkan çok haklı
Ne yaptınız arkadaş
..İl başkanlarını zengin ederek milletvekili yapmadınız
..Oduncuyu meclis başkanı yorgancıyı meclis üyesi taksi şöförünü Genel Müdür yapamadınız
..Kamu kurumlarını arpalık sayarak yandaşlarınıza iş ve aş kapısı olarak görmediniz
..İnsanları fişlemeyi aklınıza getirip hakettiği atamaları bile facebook sayfasına bakarak engellemeyi düşünmediniz
..Milli eğitimde zorunlu atama yapıp okul yönetimlerini alt üst ederek kendi Görüşünüzü paylaşan yeteneksizleri iş başına getiremediniz
..iş kur diye bir kurumdan haraç vermeyi aklınıza bile getiremediniz
..Ramazan poşetleri hazırlayıp 2 paket fazla makarna koymadınız
Daha neler var neler ama benim zamanım yok be kardeşim
Başkan haklı çok haklı
Hiç bir şey yapmadınız yapamadınız

Avatar
Selami hacıarifoğlu 9 yıl önce

Bilge lider devlet bahçeli ilk aşamdan yaptığı açıklamadan önceki davutoğlunun açıklamasınıda söyleyin insanda biraz utanma olur insanların yüzüne baka baka yalan söylüyorsunuz akp mhp ye seçim hükümeti kuralım dedi mhp ise en az 2- yıllık bir hükümet olsun dedi ve 4-tane şartı vardı ne hikmetse pkk nın 10- maddelik şartını yerine kolaylıkla getirdiniz TÜRK milletinin yararına olan mhp nin şartları size çok ağır geldi. Bayburt' taki hizmetle alakalı babasının malınımı getirdi bütün kaynaklar elinizde adamları vekildahi ettirmediniz kadri hocanın varlığı ve adamlığı yeter kadri hocaya sonuna kadar güveniyor ve destekliyoruz

Avatar
hasan 9 yıl önce

Başkan, halk genel siyasette neler olduğunun farkında siz şu millieğitim garabetini bir açıklayın..

Avatar
K.Y 9 yıl önce

HDP =AKP HANGI HIKAYEYI ANLATIYORSUN UTANMAYIOKMU SİZDA MHP NETEKLİF ETTINİZ HALEYALANSÖYLUYORSUN YALANCININ MUMU YATSIYAKALMAZ. KATILLERE GÖZYUMDUNUZ ESKIDENDAGDAİDİLER ŞİMDIKUCAGINİZDALAR. SARAYIN KORKUSUNDAN HÜKÜMET TEKLIFİ EDEMEDİNİZ. BESLEDİĞİNİZ KATILLERLE BİR OLDUNUZ.. MÜSLÜMAN KANİİÇDINİZ HALASÜÇLÜ ARIYORSUNUZ?

Avatar
U.F 9 yıl önce

K.Y ye cevaben;Ak parti hikaye anlatmıyor bunu bil.hikayeyi sizin beyninizi yıkayanlar anlatıyor.hdp ye bile bakanlık anayasa çerçevesinde geliyorsa buna fırsat veren MHP dir.Ak partiye chp ile hükümet kur diyen bahçelinin hangi sözüne inandınız millet gördü göreceğini bu devleti diyorum hükümeti değil sevseler,hdp kim ki bakanlık onlara düşsün. MHP nin bu yaptığını ne ile izah edeceksiniz,öyle iftiralarla hakaretlerle zannetmeyin ki bu millet karar değiştirecek.Sayın Hakan KOBAL'ın bu beyanına MİLLET imzasını atar.AK parti hdp ye bu fırsatı vermiyor.senin devlet bahçelin tutarlı olsa hdp rüyasında göremez.adı üstünde seçim hükümeti. 7 haziran akşamı esti gürledi sonra ne oldu. bayburtakiler tutuştu.farkındalar kuru gürültü patırdı. hakaret iftiralarla siyaset devri kapandı.Müslüman kanı içenlerle mecliste güle oynaya sarılan öpüşen mhpliler 7 hazirana kadar cici çocuk seloya bir tek eleştirisini göster bahçelinin, senden ve bütün mhplilerden özür dileceğim.

Avatar
u.f 9 yıl önce

Çok itibarlı paralelcilerin sözde hocası MHP chp hdp iktidarını rüyasında görmüştü o yüzden AK parti 276 nın altında kalmıştır.rüya öyle sağlamdı ki haşa peygamber efendimizi kullanıp rüyası ile amel eden daha doğrusu paralel uyurları kandıran bu sözde hoca kıblesi amerikada olduğu için kabe tanımaz yüzünü amerikadaki İsrail locacılarına sürmüş türkiyeyi karalama kampanyası hala devam etmekte..bir sonraki rüyayı 1 kasımdan sonra sabırsızlıkla beklemektedirler.bakın millet bu rüyayı görenleri baraj altı koyacak haberiniz olsun.benden demesi

Avatar
mustafa ali 9 yıl önce

akp il başkanının açıklamaları doğruluktan ve dürüstlükten uzak sadece propaganda söylemidir.
Günün adamı olmaya çalışma,
hakikatin adamı olmaya çalış.
Çünkü gün değişir, hakikat değişmez.
Hz. Mevlana

Avatar
Şingahlı 9 yıl önce

Sayın başkan ,MHP ne mi yaptı....? Şu anda onun MİRASINI yiyorsunuz..
Tabi ki siyaseti azıcık biliyorsanız