
Anadolu’ya has tariflerin ‘bozulmadan’ özenle hazırlandığı ünlü restoranda, neredeyse geleneksel tüm lezzetleri bulmak mümkün. Mutfağında lezzet ustaları tarafından hazırlanan reçetelerle, tariflerde kullanılan her bir malzeme kendi yöresinden geliyor. Tereyağından kaymağına, pastırmasından etine, yabani otlardan sebzesine kadar yurdun dört bir yanından gelen malzemeleri içeren yemekler geleneksel tarife uygun bir şekilde hazırlanıyor.
Harput köftesi, cacıklı arap köftesi, şiveydiz, keşkek, ekşili köfte, şevketi bostan, mübarek dikeni gibi ünlü kebap türleriyle konuklarını Anadolu lezzetleri turuna çıkaran ve Türkiye’nin dört bir yöresine has tüm geleneksel yemeklere yer veren Kiva Han’da, et sevmeyenler için erikli yavan sarma, bakla dolması, pazı borani, ıspanak dible, labada, turp otu, mendi ve tabiî ki Bayburt’a has lor dolması gibi yemekler de çıkıyor.