Bayburt Postası - Usta öğretici Esen Köse'nin rehberliğinde bir araya gelen 15 kursiyer kadın, titizlikle işledikleri el emeği göz nuru ürünlerle hem geleneksel sanatı yaşatıyor hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Antika Makinelerde Modern Dokunuşlar

Kursiyer kadınlar, antika kara kelle dikiş makinelerinde beyaz iş seccadeler, havlular, kanaviçeler ve çeşitli çeyizlik ürünler hazırlıyor. Geçmişin izlerini taşıyan bu ürünleri günümüz yaşamına uygun ve kullanışlı hale getirmek için büyük bir özveriyle çalışan kadınlar, babaanne ve anneannelerinden kalan kanaviçelere de modern dokunuşlar ekleyerek bu ürünleri geri dönüştürüyor. Gündelik hayata uygun ürünler hazırlayan kursiyerler, gelen siparişlere yetişmekte zorlandıklarını ve sattıkları ürünlerden önemli gelir elde ettiklerini belirtiyor.

Hastalığını Sanatla Yendi: Hülya Karaca'nın İlham Veren Hikayesi

Kursa başlamadan önce ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini ifade eden kursiyer Hülya Karaca, hastalığını bu kurs sayesinde yendiğini anlatıyor. Kursla birlikte sosyal hayatının devam ettiğini ve stres attığını dile getiren Karaca, bu sayede hastalığının nüksetmediğini vurguluyor. "Ben bu kursa başlamadan önce ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Bu rahatsızlığımdan dolayı tedavi gördüm. Kurs hocamızın sayesinde bu atölye açıldı, bana da sebep oldu ve kursa başladım burada stresimi attım, hastalığımı yendim. Kadınlarla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz, evime de maddi katkıda bulunuyorum, günlerim de neşeli geçiyor" sözleriyle duygularını dile getiriyor. Kursa başlamadan önce nakış bilmediğini ve kara kelle makineyi kullanamadığını belirten Karaca, kurs sayesinde el yeteneklerini geliştirdiğini, dikiş ve işleme alanında ustalaştığını ekliyor.

Bayburtlu Kadinlardan Beyaz Is Nakislara Hayat Veren Dokunuslar Gecmisle Gelecek Bulus1"Aşkla İşliyor, Hiç Yorulmuyoruz!"

Kursiyerlerden Yasemin Mercimek ise arkadaşlarıyla birlikte namazlık, masa örtüsü, havlu ve çeşitli çeyiz ürünleri yaptıklarını ifade ediyor. Annelerinden ve ninelerinden kalan kanaviçeleri masa örtüsüne, havluya ve seccadeye dönüştürdüklerini belirten Mercimek, "Normalde insanlar çalıştıklarında yorulurlar ama biz işimizi aşkla yaptığımız ve çok keyifli vakit geçirdiğimiz için asla yorulmuyoruz. Annelerimizden, ninelerimizden kalan kanaviçelerimizi de çeşitli ürünlere çeviriyoruz, tekrardan hayata döndürüyoruz" şeklinde konuşuyor.

Bayburt'ta kaç adet ölümlü ve yaralanmalı kaza yaşandı? Bayburt'ta kaç adet ölümlü ve yaralanmalı kaza yaşandı?

Usta Öğretici Esen Köse: "Hem Ev Ekonomisine Katkı Hem Keyifli Sohbet"

Bayburt Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 9 yıldır usta öğreticilik yapan Esen Köse, bildiklerini kursiyerlerine öğrettiğini dile getiriyor. Bu süre zarfında hiç iş bilmeyen, eline iğne iplik almamış kursiyerleri de olduğunu ve zamanla onları yetiştirdiğini kaydeden Köse, "9 yıldır bu işi yapıyorum. Bu 9 yılda eline iğne, iplik almamış, dikiş yapmamış kursiyerlerim de oldu. Şimdi de 15 kursiyerlerimle birlikte kara kelle denilen eski makinelerde, geçmişin izlerini taşıyan beyaz işi nakış yapıyoruz. Hanımlarla beraber hem ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz, hem de hoş sohbet eşliğinde keyifli vakit geçiriyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Limonlu çay eşliğinde işlerini özenle ve severek yapan kadınlar, "Kadın kadının yurdudur, bilmediğimiz bir teknikte birbirimize destek veriyoruz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı veriyor.