Bayburt Postası - 1940 yılında Bayburt’ta dünyaya gelen Ahıskalıoğlu, yaşamı boyunca marangozluk mesleğini sürdürürken aynı zamanda yöre kültürünü ve derlediği türküleri yaşatmaya yönelik çalışmalar yürüttü. "Kara Basma İz Olur" türküsü başta olmak üzere TRT ve MESAM kayıtlarında yer alan 25 eseri bulunan Ahıskalıoğlu’nun; "Tiliko", "Al Yeşil Giyinmiş Sunalar", "Küp Dibinde Pastırma", "Ulu Cami Direk İster" ve "Hükümetin Kapıları Burmalı" gibi eserleri Bayburt’un kültürel mirası arasında yer alıyor.
Kültürel Mirası Eğitim ve Müze Çalışmalarıyla Yaşatılıyor
Ahıskalıoğlu’na ait iki bağlama Baksı Müzesi’nde sergilenirken, 2024 yılında Bayburt Üniversitesi Müzik Bölümü’nde bir sınıfa sanatçının adı verildi. Ayrıca Bayburt Üniversitesi akademisyenleri tarafından Ahıskalıoğlu’nun yaşamı ve eserleri üzerine hazırlanan akademik çalışma uluslararası bir hakemli dergide yayımlandı.
13 Ekim 2009 tarihinde Bayburt’ta yaşamını yitiren Ahıskalıoğlu, geride bıraktığı derleme ve bestelerle anılmaya devam ediyor.





