Bayburt Postası - 232 sayfadan oluşan eser, 2011 yılındaki Tahrir Meydanı olayları ile 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerini sosyal medya üzerinden karşılaştırmalı bir analize tabi tutuyor.

Dijital Kamusallık ve Gerçeklik İnşası

Bayburtlu Akademisyen Turgay Yerlikayadan Yeni Eser Sosyal Medyada Gezi Ve Tahrir Kars1İletişim Uzmanı Yerlikaya, çalışmasında sosyal medyanın sadece bir yansıma alanı olmadığını; aksine kolektif kimliklerin inşa edildiği ve iktidar ilişkilerinin dil aracılığıyla üretildiği aktif bir kamusal zemin olduğunu vurguluyor. Kitapta, sokakta başlayan itirazların dijital mecralarda (X/Twitter) nasıl çerçevelendiği, hangi aktörlerin hangi temaları ön plana çıkardığı ve söylemin "gerçekliği kuran" bir güce nasıl dönüştüğü detaylandırılıyor.

Bayburt kitaplığına önemli bir eser kazandırıldı: 'Geleneksel Oyunlar'
Bayburt kitaplığına önemli bir eser kazandırıldı: 'Geleneksel Oyunlar'
İçeriği Görüntüle

"Sosyal Medya Devrim Yapar mı?"

Tanıtım bülteninde yer alan bilgilere göre eser, "Sosyal medya devrim yapar mı?" gibi basit bir soruya cevap aramak yerine, toplumsal hareketlerin kendilerini hangi dil ve çerçevelerle kurduğuna odaklanıyor. Sosyal medyadaki sloganların, etiketlerin ve haber dilinin; neyin meşru neyin marjinal sayılacağını belirlemedeki rolü kitabın temel inceleme alanlarından birini oluşturuyor.

Yerlikaya: "İki Önemli Fenomeni Analiz Ettik"

Yeni kitabıyla ilgili sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Doç. Dr. Turgay Yerlikaya, özellikle rejim değişikliği ve toplumsal hareketlerin gündemde olduğu bir dönemde bu iki önemli fenomeni analiz ettiğini belirtti.