YSK da açıkladı: Bayburt ve Tunceli 1'er Milletvekili ile temsil edilecek

Yüksek Seçim Kurulu da illerin milletvekili sayılarını açıkladı. 7 Şubat 2023 tarihinde Bayburt'un 1 milletvekili ile temsil edeceğini duyurduğumuz haberimizi doğrulayan YSK'nın açıklaması Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

YSK da açıkladı: Bayburt ve Tunceli 1'er Milletvekili ile temsil edilecek

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da seçim bölgeleri oluşturulurken, deprem bölgelerindeki milletvekili sayıları da değişmedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için seçim bölgesi ve milletvekili sayılarını güncelledi. Buna göre, 36 milletvekili çıkaran Ankara 3, 20 milletvekili çıkaran Bursa 2, 98 milletvekili çıkaran İstanbul 3 ve 28 milletvekili çıkaran İzmir 2 seçim bölgesinden oluşacak. Diğer yandan illerin milletvekili sayıları da belli oldu.

Resmi Gazete'nin bugün yayınlanan sayısında, Yüksek Seçim Kurulu seçim bölgeleri ve milletvekili sayılarını açıkladı. YSK'dan yapılan açıklamada, TÜİK tarafından 31 Aralık 2022 tarihli veriler esas alınarak, 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı paylaşıldı.

DEPREM BÖLGELERİNDE VEKİL SAYISI DEĞİŞMEDİ

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Elazığ, Şanlıurfa ve Kilis'i etkilemişti. 11 il toplam 98 milletvekilini Meclis'e gönderiyor.

YSK, 31 Aralık 2022 nüfus kayıtlarını dikkate aldığından dolayı, depremin etkilediği 11 ilde seçmen ve milletvekili sayısında değişiklik olmadı.

Öte yandan 31 Aralık 2021 nüfus sayımlarına göre 2'şer milletvekili seçme hakkını kazanan fakat 2022 nüfus sayımında bu hakkını kaybeden Bayburt ve Tunceli'nin vekil çıkarma hakkı Sakarya ve Kocaeli'ne geçti. 

HANGİ İL KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK?

Adana 15
Adıyaman 5
Afyon 6
Ağrı 4
Amasya 3
Ankara 36
Antalya 17
Artvin 2
Aydın 8
Balıkesir 9
Bilecik 2
Bingöl 3
Bitlis 3
Bolu 3
Burdur 3
Bursa 20
Çanakkale 4
Çankırı 2
Çorum 4
Denizli 7
Diyarbakır 12
Edirne 4
Elazığ 5
Erzincan 2
Erzurum 6
Eskişehir 6
Gaziantep 14
Giresun 4
Gümüşhane 2
Hakkari 3
Hatay 11
Isparta 4
İçel 13
İstanbul 98
İzmir 28
Kars 3
Kastamonu 3
Kayseri 10
Kırklareli 3
Kırşehir 2
Kocaeli 14
Konya 15
Kütahya 5
Malatya 6
Manisa 10
Kahramanmaraş 8
Mardin 6
Muğla 7
Muş 3
Nevşehir 3
Niğde 3
Ordu 6
Rize 3
Sakarya 8
Samsun 9
Siirt 3
Sinop 2
Sivas 5
Tekirdağ 8
Tokat 5
Trabzon 6
Tunceli 1
Şanlıurfa 14
Uşak 3
Van 8
Yozgat 4
Zonguldak 5
Aksaray 4
Bayburt 1
Karaman 3
Kırıkkale 3
Batman 5
Şırnak 4
Bartın 2
Ardahan 2
Iğdır 2
Yalova 3
Karabük 3
Kilis 2
Osmaniye 4
Düzce 3
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahri 1 yıl önce

Nasıl olsa birileri için 1 vekilleri çantada keklik. Gelin görün şu an Bayburt'u soğuk, karkış, caddelerde kimse yok. Soğukdan herkes kahvelerde, çay ocaklarında. Üniversite kapalı, esnaf (özellikle kiracı olanlar) çok zor durumda. Köylü dahil herkes devlete ve bankalara mahkum.
İşsizlik, particilik, adam kayırma, liyakatsizlik, torpil son hızla yoluna devam ediyor. Partiden referansı olmayana hayat hakkı yok.
Bu hesaplar nasıl verilecek.

Avatar
Ak partili 1 yıl önce

Haydi Bayburt'um bu seçimde de rekor kıralım.

Avatar
Asım KOCa 1 yıl önce

o Kişide Bayburt'un yetiştirdiği çok değerli DR K.Kadri KARAOĞLU olsun Millet ittifakı tek aday ve Karabey bey üzerinde mutabık olmalı vesselam.

Misafir Avatar
cemal 1 yıl önce @Asım KOCa

Size katılıyorum. Dr. beye bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Hakkaniyetten ayrılmayacağına da eminim.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ozan 1 yıl önce

2 vekil gibi çalışacak, masalarda uyumayacak, dik duracak, para pul almayacak vekili bul ve seçerse hak yerini bulmuş olur

Avatar
yavuz69 1 yıl önce

ne diyeyim yazıklar olsun belediye başkanlarında iş yokmuş bir kez daha ispatlandı bayburttaki tüm partiler birlik beraberlik içinde nufusu artırmak için elini taşın altına koymadılar yazıklar olsun bayburt bunu hak etmiyor

Misafir Avatar
sezai 1 yıl önce @yavuz69

Bence kasıt var bilinçli olarak seçmen yazılmadı

Beğenmedim! (0)
Avatar
Halk 1 yıl önce

Gençler ne etsin iş yoksa yaziklar olsun bizi yönetenlere valla bence 1 bile cok yazik günah maaşa bizi vali temsil eder bence gerek yok vekile boşuna masraf

Avatar
Bir düşünür 1 yıl önce

Bayburt'u her manada bitirmiş bir anlayış vat artık değişim zamanı gelmiş dip dalga var Bayburtta Kadri Karaoglu insanlar adaylığını koymasını bekliyor

Avatar
Ahmet 1 yıl önce

Belediye başkanına değil gençlere sitem et nüfus artmıyor diye

Misafir Avatar
Muharrem 1 yıl önce @Ahmet

Nüfusun artması için; 1. göçü durdurmak lazım buda iş imkanına bağlı. 2. alım gücü bitti insanlarda nasıl bakacak çocuğa 3. ülkede adalet eğitim ekonomimi kaldı.

Beğenmedim! (0)