SOLOTÜRK Bayburt semalarında

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Bayburtlulara heyecan dolu dakikalar yaşattı.

SOLOTÜRK Bayburt semalarında

Bayburt Postası - SOLOTÜRK, dün deneme uçuşu gerçekleştirdiği Bayburt’ta bugün gösteri sundu.

Saray Bahçesi’nde toplanan Bayburtlular’ın yanı sıra Bayburt Kalesi, Şehit Osman Tepesi ve Duduzar Tepesi’nden de vatandaşların takip ettiği gösteride, coşkulu anlar yaşandı.

Savaş Pilotu Binbaşı Murat Bakıcı'nın sergilediği hareketlere Bayburtlular alkışları ile beğenilerini iletti.

Binbaşı Bakıcı'nın Bayburtluları selamladığı konuşmasının ardından hareketlerle ilgili bilgileri paylaşan sunucu, bu sırada Bilge Kağan ve Mustafa Kemal Atatürk’ten özlü sözler paylaştı. 

Binbaşı Bakıcı'nın güven veren gösterisi duygulu gözlerle izlenirken, yaklaşık yarım saat süren gösteriyi binlerce Bayburt büyük bir coşkuyla takip etti.  

SOLOTÜRK Hakkında

Türk Hava Kuvvetleri 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı olan F-16C Blok-30TM jet savaş uçağını kullanarak hava akrobasisi yapan akrobasi ekibidir. 
14 Ocak 2010 tarihinde Binbaşı Murat Keleş, Yüzbaşı Fatih Batmaz ve Yüzbaşı Sedat Yalın Ahbab'ın kurucu ekibi seçilmesiyle kurulmuştur. 

Kuruluş tarihi: 
14 Ocak 2010
Komutan: 
Emre Mert, 
Murat Bakıcı

Renkleri: 
Siyah, Altın, Gri, Beyaz

Tipi: Akrobasi ekibi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.