Petekli Köy Konağı hizmete girdi, köydeki sorunlar ise devam ediyor

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Petekli köyünde toplam 1300 metrekare kullanım alanına sahip Köy Konağı ve 115 metrekare İmam Evi hizmet vermeye başladı.

Petekli Köy Konağı hizmete girdi, köydeki sorunlar ise devam ediyor

Bayburt Postası - Köy konağının içerisinde aynı anda yüzlerce kişiye hizmet verebilecek yemekhane, taziye odası, muhtarlık, köye belli zaman aralığında gelen sağlık görevlileri için çalışma ve muayene odası, misafirler için yatak odaları, banyo, mutfak ve tuvalet kısımları bulunuyor.

Son teknoloji ile donatılmış çok amaçlı bir binayı vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşayan Petekli köyü sakinleri, "Köyümüzde cep telefonu şebekeleri çekmiyor, internet hizmeti yok, dış dünya ile bağımız tamamen kopuk. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Seçime kadar köyümüzde şebeke sorunu çözülmez ise sandıkları protesto edip oy kullanmamayı ve bu tepkimizi farklı mecralarda çok geniş çevrelere duyurmayı düşünüyoruz" dediler. 

Petekli köyü sakinlerinden Zarif Satılmış ve Fazıl Çolakoğlu’nun öncülüğünde yapılan Köy Konağı ve İmam Evi’ne Türkiye geneli ve yurt dışındaki köy sakinleri maddi ve manevi yönden önemli destekler sundular.. 

Fazıl Çolakoğlu, yaptığı açıklamada "Petekli köyümüzün sakinlerinin desteği ile köy konağı ve mmam evi yapıldı. Köy konağı 1300 metrekare, imam evimiz ise 115 metrekareden oluşuyor. İşçiliğine hiçbir masraf etmedik, tamamen kendimiz yaptık. Malzemelere yaklaşık 3 milyon harcandı. Bu meblağ köyümüzün hayırseverlerinin destekleri ile karşılandı. Bizlere güvenip itimat edip arkamızda duranlara, bu kalıcı eserin kazandırılmasına katkı sunanlara teşekkür ederiz" dedi. 

Köy sakinleri yaşadıkları sorunları da şu ifadelerle dile getirdiler:

İnternet yok, taşımalı okulda öğretmen yok!

 "3 yıldır köyümüzde imam yok, teravih namazı 3 yıldır kılınmıyor. Hoca olmadığı için cuma namazı bile kılamıyoruz. Telefon, internet olmadığı için hoca gelmiyor, gelen de durmuyor. Köy okullarının yeniden açılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz taşımalı eğitimle Gökçedere beldesine gidiyor, fakat bazı derslerde öğretmen eksikliği bir türlü yıllardır giderilemedi. Milli Eğitim yetkililerinin öğretmen sorununu çözmesini bekliyoruz. Yeni okullar, hastaneler ülkemizde yapılıyor fakat bunların içini donanımlı eğitimci ve hekimle doldurmadıktan sonra vatandaşın derdine çözüm olmuyor. Eğitim için uzak mesafelere, sağlık ihtiyacımız için Trabzon ve çevre illere gidip bu kriz döneminde gereksiz masraflara giriyoruz."

Sadak yolu iyileştirilmeli, tapuda yol olarak gözüken yerde yol yok!

"Bayburt merkezden gelip Demirözü ve Sadak üzerinden Erzincan’a bağlanan, binlerce yıldır kullanılan Tarihi İpek Yolu güzergahında olan yolda iki araç yan yana zor geçiyor. Günde binlerce toplu taşıma ve nakliye aracının kullandığı şehirlerarası bu tarihi bölgede yer alan yolumuzun standartlara uygun şekle kavuşturulmasını istiyoruz. Kışın kar yağdığında bu yol sürücüler için ölüm yolu oluyor, sürekli kazalar yaşanıyor. Bayburt Gökçedere beldesi ve Gümüşhane Köse ilçesine bağlantı yolu için Devlet kurumları proje hazırlıyor ihale yapıyor. Yol genişletmesi için arazileri kamulaştırıyor. Tapuda yer bizden çıkıp şuanda yol görünüyor. 10 yıl oldu fakat ortada yol yok, kamulaştırılan yerlerin parası da yok. Gökçedere beldemizde TEİAŞ tarlalarımızdan gerilim hattı geçirdi. 9 dönüm yerimize 15 bin Tl fiyat biçildi. Bize gelen yazıda kurumun avukat masrafının bize ait olduğu belirtiliyor. Bu nasıl bir adalettir? Elimizden gidecek olan yere verilen para avukat masrafını karşılamıyor. Trabzon’a ulaşmak için kullandığımız Köse dağı yolu kışın çok tehlikeli, buzlanma dolayısıyla çok sıkıntı çekiyoruz Köse dağına tünel yapılması artık şart olmuştur. Bayburt -Gümüşhane Havalimanı’na ulaşım içinde Köse Dağı’nın yol sorunu çözülmelidir."

Sorunlar çözülmediği takdirde köyler boşalmaya devam edecek

"Bu sorunları yetkililer duymayıp, halı altına süpürdükleri sürece bu bölgeden sürekli büyükşehirlere göç yaşanacaktır. Bizler üretmek istiyoruz, büyükşehirlere gidip tüketici olmak istemiyoruz fakat sorunlarımız çözülmediği sürece köyler boşalmaya devam edecektir. Kış şartları köylerimizde çok zor geçiyor acilen çevre dostu ucuz doğalgaz hizmetinden yararlanmak istiyoruz. Avrupalı veya Batı illerimizdeki çiftçiden bizim neyimiz eksik ki bir çok hizmetten mahrum bırakılıyoruz. Eğitim, haberleşme, ulaşım, sağlık ve ibadet  sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz." 

Haber: Arif Azak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turan 1 yıl önce

çözün şu insanların sorunlarını artık...yüzde 90 oy alıyorsunuz...

Avatar
Vedat Yilmaz 1 yıl önce

Yapilan işler çok kıymetli.
Allah razı olsun.
Cep telefonunun kapsama alanlarıyla ilgili Çakırözü köyü de çok sorun yaşıyor.