Bir trafik kazası ve ardı sıra 'akılalmaz' ihmaller zinciri!

Bayburt'ta hafta sonu yaşanan ve 3 gencin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın görüntüleri izleyenleri dehşete düşürüyor!

Bir trafik kazası ve ardı sıra 'akılalmaz' ihmaller zinciri!
Bayburt Postası - Bayburt'ta hafta sonu yaşanan ve 3 gencin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın görüntüleri izleyenleri dehşete düşürüyor!

Görüntülerde bir araç Kışla Kavşağı'nda takla atıyor ve ters şekilde yolun ortasında duruyor. Bu esnada çevreden yetişen vatandaşlar araçta sıkışanlara yardım etmeye çalışıyor. Olay yerine ambülans geliyor ve bu arada buzlanma olduğu görülen yol hala trafiğe açık! 

Herhangi bir önlem alınmayan yolun ortasında; kaza yapmış araç ve etrafta koşuşan insanlar var. Ve felaket adeta geliyorum diyor!

Kavşağa giren ve yolda kaza olduğunu son anda gören uzun araç frene basıyor ve kayarak yolu tamamen kapatıyor. O andan itibaren ise artık kimse olacaklara dur diyemiyor! Önce bir araç tırın altına giriyor -ki ölümler bu araçta yaşanıyor-, daha sonra da arkadan gelen ikinci bir araç tır ile orta refüj arasına sıkışıyor. 

Önce videoyu izleyin, ardından da cevabı henüz verilmemiş sorulara yanıt arayalım! 



Şimdi soruyoruz...
Yaşanan bu acı ve talihsiz olayda ihmal veya ihmaller zinciri var mı?


- Güneş görmeyen ve her gün buzlanma olduğu gözlenen kavşağın -tuzlanması gibi- yol şartlarının sağlıklı olması için gerekli önlemleri hangi kurum alıyor? Bu denetim ve görev kime ait? Ve her kime ait ise bu bölgede ne sık aralıklar ile tuzlama yapılıyor? Kazanın olduğu gün, kavşak ve çevresinde herhangi bir yol-önlem çalışması yapıldı mı?
- Yolda kaza olmuş, insanlar yardıma koşmuş, ambülans gelmiş ve o an yol emniyeti neden alınmıyor? 
- Polis olay yerine ne kadar zamanda ulaşıyor? Olay yerine ulaştığında hangi önlemleri alıyor? İkinci ve üçüncü kaza olay yerinde polis varken mi yaşanıyor?
- Yol trafiğini aksatabilecek kaza ve hatta arıza-bekleme-durma gibi durumlarda ilk yapılması gereken güvenlik tedbirinin yol emniyetini sağlamak olduğu neden kimse tarafından hatırlanmıyor ve uygulanmıyor?
- Ve son olarak: Bölgede hiç bir işlevi olmayan, aksine beraberinde bir ton sorunu ve 'çirkinliği' Bayburt'un göbeğine taşıyan bu 'ucube' kavşak ne işe yarıyor?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eraykurt 7 yıl önce

Kavşak Ne işe yarıyoru falan bi kenara bırakın da polis bu memlekette ne işe yarıyor saat kulenin dibinde yatmaktan başka ancak caddede millete kan kustursunlar plakan niye şöyle müzik niye açık ilk kaza olmuş 15 dakka geçmiş ne bi önlem ne bi barikat bişey Yok ortada köprünün üstünden halkla beraber kazayı izleyen polisler incelensin önce sahipsiz memleket bi şey olmaz bu Bayburt'tan il olmaktan da çıksın en temizi

Avatar
Demirözülü 7 yıl önce

Bu alt geçidi ve köprülü kavşağı yapan dünyada derece alan şirkete yazıklar olsun hangi şehirde ki yan yol mahalle ile bağlantılı yıllar geçti on paralık yolu bitirmediler dünyada derece alsalar ne olur kendi şehirlerinde sınıfta kaldılar .

Avatar
vatandaş 7 yıl önce

Öncelikle size teşekkür ediyoruz.Çünkü bu haberi yapabilecek başka kimse yok bu memlekette.Bütün bayburt halkı olarak sorduğunuz sorulara cevap bekliyoruz bu soruların bu memlekette eğer bir muhatabı varsa lütfen çıkıp kamuoyunu aydınlatsın.

Avatar
YOL 7 yıl önce

!!!!! GÜMÜŞHANE BU ANAYOLU DAĞIN ETEĞİNE TAŞIYOR şehrin içinden KALBİNDEN ÇIKARTIYOR...

BİZİMKİLERDE KALBİNE GÖMDÜ...

Avatar
Serdar Karaoğlu 7 yıl önce

Kaza kelimesi ilk takla atan araç için geçerli, arkadan gelen tır ve ona çarpan 2 araç için kaza demek mümkün değil. Sorular a cevap verilmesi gerekiyor. Özellikle takla atan araçda halen daha can pazarı yaşanırken trafiğin akışına neden müdehale edilmemiş bu çok önemli. Mesleğinin hakkını veremeyenler varsa hesabını verip defolup gitsinler.Fidan gibi delikanlılar göz göre göre katledildi...

Avatar
Arpali halki 7 yıl önce

Lütfen buradan bu memleketin yetkilileri kim ise arpalı belediyesinin önünde trilyonlar harcanarak yapılan döner kavşak ı gelsin görsün , bu kavşakta bundan sonra çok kişi daha ölecek lütfen ölen kişilerin cenazesine gelmeyin, bura da yapılan yanlışa birileri müdahale etsin gelişmiş ülke , şehir her ne ise oralardan kopya çekerek lütfen uygulayınız,saygılarımızla...

Avatar
Esnaf 7 yıl önce

Tek suçlu karayolları vauk a kadar felaket vauktan sonra tertemiz kopa kadar felaket koptan sonra tertemiz.

Avatar
Şingahlı 7 yıl önce

O iki saçma sapan kavşak ne diye yapıldı anlamış değiliz.ilk okul çoçuğuna çiz deseler daha iyisini yaparlardı resmen ucube ve gereksiz bağlantıları olmayan iki kavşak onlarıda üst akıl yaptırmıştır kesin