Bayburt'ta Nevruz Bayramı Coşkusu

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Bayburt'ta Nevruz Bayramı Coşkusu

Bayburt Postası - Örste demir dövüldü, geleneksel oyunlar oynandı, Nevruz ateşi yakıldı.

Nevruz Bayramı kutlamaları; kurum müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve sivil halkın yoğun katılımıyla kapalı spor salonunda gerçekleşti. Kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, örste demir dövüldü, geleneksel oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Dede Korkut’u temsil eden Kurban Çil’in dua ve öğütleri, gençler arasında ilgiyle karşılandı. Bamsı Beyrek Okçuluk Takımı’nın ve sporcu öğrencilerin gösterileri, büyük beğeni topladı.

Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, "Kültürel mirasımızda önemli bir yeri olan ve yüzyılları aşarak günümüze kadar ulaşan Nevruz geleneği, her yıl bu mevsimde bayram coşkusuyla karşılanmakta ve çeşitli törenlerle kutlanmaktadır. Kadim geleneğimizin ve kültürümüzün ayrılmaz parçası olan, böylesine anlamlı zenginliklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması son derece önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Güney, konuşmasının devamında programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek tüm katılımcıların Nevruz Bayramı’nı tebrik etti.

Hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda gerçekleşen programın coşkusu salonun dışına taştı. Kutlamalar, okul bahçesinde Nevruz ateşinin yakılması ve halaylarla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.