Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışmasında başvurular devam ediyor Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışmasında başvurular devam ediyor

Bayburt Postası - Yaklaşık 14 yıldır Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve son 3 yıldır Bayburt Tapu Müdürlüğü görevini yürüten Karaaslan , 2 lisans, 4 ön lisans ve 2 yüksek lisans programından mezun olarak toplamda 8 diplomaya sahip oldu. Kocaeli Üniversitesi Emlak Yönetimi, Atatürk Üniversitesi Adalet, Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler, Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Anadolu Üniversitesi İşletme, Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerini tamamlayan Karaaslan; Kocaeli Üniversitesi İşletme ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Liderlik alanlarında yüksek lisans eğitimlerini başarıyla bitirdi.

Edebiyat Dünyasına 9 Kitaplık Katkı 

Yaklaşık 10 yıldır şiirle ilgilenen Recep Karaaslan, yoğun iş temposuna rağmen okuma ve yazma tutkusundan ödün vermiyor. İlk şiir kitabını 2015 yılında yayımlayan Karaaslan'ın, Bayburt'taki görevi sırasında yazdığı "Dilimde Tüh Bitti" isimli 9. ve son kitabı da okuyucuyla buluştu. Bu kitabında gurbet, yalnızlık ve uzaklık temalı şiirler yer alıyor.

İlham Kaynağı Bayburt'un Doğal Güzellikleri 

Karaaslan, son şiir kitabını yazarken Bayburt'un tarihi yapısından ve doğal güzelliklerinden etkilendiğini belirtti. Özellikle Çoruh Nehri'nin coşkun dalgaları ve Bayburt Kalesi'nin heybetinin kendisine ilham verdiğini ifade etti. Karaaslan, "Bayburt’ta bulunduğum süre zarfında Bayburt’un tabiatı, doğası özellikle içindeki Çoruh Nehri akışkanlığıyla, insanın içine nüfuz eden dalgalarıyla beni besleyen bir unsur oldu. Aynı zamanda Bayburt’un dizinin dibinde yattığı Bayburt Kalesi, şiirime farklı bir maneviyat, lezzet ve unsur kattı" dedi.

Şiir Bir Kaçış ve Liman 

Şiir yazarken kendini daha mutlu hissettiğini dile getiren Karaaslan, "Şiir benim için bir kaçış, bir liman" olarak tanımlıyor. Gençlere ve çocuklara şiirden ve edebiyattan uzak kalmamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Karaaslan, İsmet Özel'in etkilendiği şairlerin başında geldiğini ve daha çok serbest şiir yazdığını sözlerine ekledi.

Öznur Demir / İHA

Bayburt Tapu Muduru Recep Karaaslan 8 Universite Bitirdi 9 Siir Kitabi Yazdi1